Вече не си купувам царевица в консерва, а си правя сама, по- вкусна е и знам, че няма химикали никакви в нея

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Вече не си купувам царевица в консерва, а си правя сама, по- вкусна е и знам, че няма химикали никакви в нея
Вече не си купувам царевица в консерва, а си правя сама, по- вкусна е и знам, че няма химикали...
181823
Вече не си купувам царевица в консерва, а си правя сама, по- вкусна е и знам, че няма химикали никакви в нея
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Лятото е в разгара си и затова не бива да бездействате, защото сега е моментът да подготвите за зимата повече витамини за цялото семейство. Затова днес предлагаме рецепта за царевица за зимата . И въпреки че царевицата може просто да бъде замразена, но консервирана с марината е в пъти по-вкусна.

Разбира се, този продукт може да бъде закупен в супермаркета, но реално не знаете какво има в него? Особено когато можете по доказана рецепта да си направите нещо много вкусно

Царевица за зимата

Царевицата е по-добре да вземете млада. В този случай ще я приготвите по- бързо (15-20 минути). Въпреки че жълтата зряла царевица ще е по- сладка, просто ще трябва да я готвите по-дълго - около 1–1,5 часа.  Просто знайте, че определеното количество марината е достатъчно за около 4 половин литрови буркана.

МАРИНАТА СЪСТАВКИ

1 л вода
30 грама сол
2 с.л. л. захар
0,5 ч.л. лимонена киселина

ПОДГОТОВКА

Почистете царевицата от листата и счупете главите на царевицата, така че да се поберат в тавата. Не забравяйте да отрежете развалените места, защото именно такива лоши зърна провокират взривяването на консерви.

Сложете царевицата в тенджера, добавете вода и варете до готовност. Младата ще ви отнеме (15-20 минути).

А жълтата узряла царевица се нуждае от 1–1,5 часа.

Варена царевица сложете в съд със студена вода. Оставете да изстине и отделете зърната - това е доста лесно да се направи. Напълнете в чисти, стерилизирани буркани.

Сега пригответе марината. За да направите това, добавете сол, захар и лимонена киселина във водата, разбъркайте, сложете на огъня, доведете до кипене за няколко минути.

С готовата марината напълнете бурканите с царевица до върха. Стерилизирайте за 20-25 минути 

Обърнете готовите буркани и ги оставете да изстинат. Съхранявайте царевицата на хладно място, извън обсега на пряка слънчева светлина (изба или склад).

 

Както можете да видите, царевицата за зимата у дома се приготвя много просто. Не забравяйте да опитате да готвите според нашата рецепта. И ако искате да готвите царевица, така че зърната да останат меки по-дълго , тогава използвайте този умен начин. И не забравяйте, че царевицата е капризен продукт, така че трябва да се готви правилно .

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft