Вече не смъквам половината белтък с черупката: С този лесен трик вареното яйце се бели с едно движение!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Полезни съвети
Вече не смъквам половината белтък с черупката: С този лесен трик вареното яйце се бели с едно движение!
7394
Източник: blitz.bg
Снимков материал: pixabay.com
Вече не смъквам половината белтък с черупката: С този лесен трик вареното яйце се бели с едно движение!

Яйцето е сред най-употребяваните продукти във всяко домакинство. Но ако яйцата са пресни, много често се случва да не може да се обелят лесно, след като сте ги сварили.

Следват куп нерви, а резултатът е половината белтък като фира, понеже се смъква заедно с черупката.

Съвсем наскоро от "За Жената" попаднахме на  феноменален трик в Интернет . Ето какво да направите, за да обелите лесно свареното яйце :

Първо бързаме да уточним, че по начало не е добре да държите яйцата в хладилника. Знайте, че те не се развалят при стайна температура. 

Това, което трябва да направите, е да продупчите (говорим за малка дупчица) яйцата с тънка игла. Боцнете иглата на 3-5 милиметра навътре в яйцето.

игла в яйцето

След това сложете яйцата в тенджера със студена вода и ги сварете.

За да получите меко сварено яйце, гответе не повече от две минути след като водата заври, за по-твърдо сварени яйца са необходими 4 минути, а за съвсем твърди – около 10 минути (в зависимост от размера на яйцата).

Свалете тенджерата от котлона, сложете я е мивката (махнете капака) и пуснете студена вода да тече в нея за няколко минути.

Така черупката се охлажда по-бързо, а яйцата лесно се белят заради дупчицата, която предварително направихте.

обелено яйце

Пробвайте и няма да съжалявате! 

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft