Яйцето е сред най-употребяваните продукти във всяко домакинство. Но ако яйцата са пресни, много често се случва да не може да се обелят лесно, след като сте ги сварили.
Съвсем наскоро от "За Жената" попаднахме на феноменален трик в Интернет . Ето какво да направите, за да обелите лесно свареното яйце :
Първо бързаме да уточним, че по начало не е добре да държите яйцата в хладилника. Знайте, че те не се развалят при стайна температура.
Това, което трябва да направите, е да продупчите (говорим за малка дупчица) яйцата с тънка игла. Боцнете иглата на 3-5 милиметра навътре в яйцето.
След това сложете яйцата в тенджера със студена вода и ги сварете.
За да получите меко сварено яйце, гответе не повече от две минути след като водата заври, за по-твърдо сварени яйца са необходими 4 минути, а за съвсем твърди – около 10 минути (в зависимост от размера на яйцата).
Свалете тенджерата от котлона, сложете я е мивката (махнете капака) и пуснете студена вода да тече в нея за няколко минути.
Така черупката се охлажда по-бързо, а яйцата лесно се белят заради дупчицата, която предварително направихте.
Пробвайте и няма да съжалявате!