Вече не сядаме без хайвер от тиквички „Любов от първата лъжица“-Хиляди положителни отзиви

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Вече не сядаме без хайвер от тиквички „Любов от първата лъжица“-Хиляди положителни отзиви
Вече не сядаме без хайвер от тиквички „Любов от първата лъжица“-Хиляди положителни отзиви
8673
Вече не сядаме без хайвер от тиквички „Любов от първата лъжица“-Хиляди положителни отзиви
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Днес искам да споделя една от най-добрите рецепти за приготвяне на зимата - хайвер от тиква. Това е изпитана във времето рецепта, която гарантира отлични резултати.

Хайверът от тиква се оказва нежен, ароматен и невероятно вкусен. Подготовката е много проста и не отнема много време.

Приготвяне

Приготвяне на зеленчуците : Започваме с морковите:

  • Настържете 800 г моркови на едро ренде.
  • След това нарежете 800 г лук на едри кубчета.

  • Нарежете тиквичките (3,4 кг) на кубчета, ако тиквичките са млади, няма нужда да ги белите.
  • Пържене на зеленчуци : Загрейте тиган с растително масло и запържете малко морковите.

  • Прехвърлете морковите в голяма тенджера.
  • След това запържете лука до златисто кафяво и също добавете в тигана.

  • Задушаване : В тигана със зеленчуците добавете останалото растително масло (необходими са общо 230 г).
  • Поставете тенджерата на огъня, покрийте с капак и изчакайте сместа да заври.
  • След като заври, намалете котлона и оставете зеленчуците да къкри за един час, като разбърквате от време на време.

  • Добавяне на доматено пюре : След час добавете 310 г доматено пюре, като го наредите отгоре и без да разбърквате веднага. Гответе още 20 минути, като разбърквате от време на време.
  • Добавяне на подправки : След като доматеното пюре заври, добавете сол, червен пипер, захар, червен и черен пипер.

  • Разбъркайте добре и оставете да къкри още 5 минути.
  • Пюрирайте : Махнете тигана от котлона и пюрирайте съдържанието с потапящ се пасатор. Важно е блендерът и всички инструменти да са стерилни.

  • Добавяне на оцет : Пробвайте хайвера за сол и подправки.
  • След това добавете 2 с.л. лъжици оцет и оставете да заври отново, варете 10 минути, като бъркате непрекъснато.

  • Консервиране : Стерилизирайте бурканите и капаците.
  • Поставете горещия хайвер в стерилизирани буркани, навийте капачките, обърнете ги и ги увийте в топло одеяло, докато изстинат напълно.
  • Този хайвер от тиква е плътен, ароматен и много вкусен.
  • Идеален е за зимнина и може да се съхранява дълго време. Опитайте да приготвите хайвер по тази рецепта и определено ще стане вашето любимо ястие.
Редактор: Ясен Чаушев
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft