Ябълковите понички са точно ястието, което ще се хареса на всички у дома и няма да отделите много време и енергия за готвенето му.
Сиренето рикота в тестото прави ябълковите понички много апетитни. Такова лакомство е идеално за пиене на чай и за обикновена закуска.
Съставки
Яйце 2 бр.
захар 100 гр
Сирене рикота 100 гр или крема сирене
Бакпулвер 10 гр
Пшенично брашно 300 гр
ябълка 1 бр.
Сол на вкус
Лимонови кори вкус
Слънчогледово олио вкус
Подготовка
Разбийте яйцата със захар и сол. След това добавете рикотата, лимоновата кора, брашното и бакпулвера
Обелете ябълката, нарежете я на малки парченца и добавете към тестото, разбъркайте.
Оформете тестото на малки топки и запържете във вряло олио до омекване
Потопете топките в захарта
По -добре е да оформяте топките от тесто с мокри ръце, тогава няма да залепне. Можете също да опитате да украсите ябълкови понички с пудра захар, тогава те ще бъдат още по -апетитни!