Вече никой не прави кьопоолу след това лесно студено предястие (снимки)

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Вече никой не прави кьопоолу след това лесно студено предястие (снимки)
Вече никой не прави кьопоолу след това лесно студено предястие (снимки)
81784
Вече никой не прави кьопоолу след това лесно студено предястие (снимки)
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Известно е, че всички най -вкусни есенни ястия се получават изключително от сезонни зеленчуци, а домашното хранене е хиляда пъти по -добро от всякакви събирания в ресторанти.

Редакционната ни колегия се опитва да зарадва читателите си с уникални рецепти по -често и днес не прави изключение. За тези, които вече са научили всички тънкости на готвенето на тиквички , открихме още една прекрасна рецепта за сезонни лакомства.

 

Тортата с патладжан е истинска находка за ценителите на прости и оригинални ястия!

Между другото, за най -натоварените домакини в края на статията оставихме видео версия на рецептата. Така че, ако ви свършва времето, можете да преминете направо към гледането!

 

ТОРТА ОТ ПАТЛАДЖАН

СЪСТАВКИ

6 патладжана
7 домата
3 топено сирене
куп пресни подправки
4 скилидки чесън
200 г майонеза
сол на вкус
смлян черен пипер на вкус
50 мл растително масло

 

ПОДГОТОВКА

 

Първата стъпка е да измиете добре патладжаните, да ги обелите и след това да ги нарежете на филийки. След това сложете патладжаните в чиния, посолете и ги оставете да престоят 10-15 минути. Това трябва да се направи, за да се премахне излишната горчивина от основната ни съставка.

След като изтече необходимото време, попийте кръгчетата патладжан с хартиени кърпи, за да отстраните излишния сок и след това ги намажете с растително масло и черен пипер.

След това загрейте фурната до 180 градуса и сложете патладжаните върху лист за печене. В предварително загрята фурна печете патладжаните за 30-35 минути, след което ги извадете и охладете напълно.

Докато патладжанът се охлажда, можете да приготвите останалите съставки.

Изплакнете обилно доматите под течаща вода и след това ги нарежете на тънки филийки. Обелете чесъна, прекарайте го през преса и разбъркайте с майонезата в отделна купа. След това трябва да настържете кашкавала на ситно ренде и да накълцате подправките

Е, в крайна сметка преминаваме към оформянето на тортата. За удобство е по -добре да използвате пръстен от форма за печене за сладкиши, но опитни домакини лесно могат да се справят без него.

И така, сложете патладжаните в първия слой, след това малко майонеза и билки, след това - резенчета домат и в самия край поръсете всичко с част от топено сирене.

След това повторете всички слоеве, украсете тортата както желаете и я изпратете в хладилника за поне половин час. През това време тя ще се насити добре с дресинга и ще стане сто пъти по -вкусна, отколкото в момента на приготвянето й.

Както обещахме, оставяме ви да се насладите на видеото, ако нещо не ви е станало ясно от приготвянето на тортата

Надяваме се вие ​​и вашите близки да се насладите на тази закуска. Добър апетит!

 

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft