Известно е, че всички най -вкусни есенни ястия се получават изключително от сезонни зеленчуци, а домашното хранене е хиляда пъти по -добро от всякакви събирания в ресторанти.
Редакционната ни колегия се опитва да зарадва читателите си с уникални рецепти по -често и днес не прави изключение. За тези, които вече са научили всички тънкости на готвенето на тиквички , открихме още една прекрасна рецепта за сезонни лакомства.
Тортата с патладжан е истинска находка за ценителите на прости и оригинални ястия!
Между другото, за най -натоварените домакини в края на статията оставихме видео версия на рецептата. Така че, ако ви свършва времето, можете да преминете направо към гледането!
ТОРТА ОТ ПАТЛАДЖАН
СЪСТАВКИ
6 патладжана
7 домата
3 топено сирене
куп пресни подправки
4 скилидки чесън
200 г майонеза
сол на вкус
смлян черен пипер на вкус
50 мл растително масло
ПОДГОТОВКА
Първата стъпка е да измиете добре патладжаните, да ги обелите и след това да ги нарежете на филийки. След това сложете патладжаните в чиния, посолете и ги оставете да престоят 10-15 минути. Това трябва да се направи, за да се премахне излишната горчивина от основната ни съставка.
След като изтече необходимото време, попийте кръгчетата патладжан с хартиени кърпи, за да отстраните излишния сок и след това ги намажете с растително масло и черен пипер.
След това загрейте фурната до 180 градуса и сложете патладжаните върху лист за печене. В предварително загрята фурна печете патладжаните за 30-35 минути, след което ги извадете и охладете напълно.
Докато патладжанът се охлажда, можете да приготвите останалите съставки.
Изплакнете обилно доматите под течаща вода и след това ги нарежете на тънки филийки. Обелете чесъна, прекарайте го през преса и разбъркайте с майонезата в отделна купа. След това трябва да настържете кашкавала на ситно ренде и да накълцате подправките
Е, в крайна сметка преминаваме към оформянето на тортата. За удобство е по -добре да използвате пръстен от форма за печене за сладкиши, но опитни домакини лесно могат да се справят без него.
И така, сложете патладжаните в първия слой, след това малко майонеза и билки, след това - резенчета домат и в самия край поръсете всичко с част от топено сирене.
След това повторете всички слоеве, украсете тортата както желаете и я изпратете в хладилника за поне половин час. През това време тя ще се насити добре с дресинга и ще стане сто пъти по -вкусна, отколкото в момента на приготвянето й.
Както обещахме, оставяме ви да се насладите на видеото, ако нещо не ви е станало ясно от приготвянето на тортата
Надяваме се вие и вашите близки да се насладите на тази закуска. Добър апетит!