Вече никой не прави традиционна баница, а това кулинарно изкушение, което е в пъти по- вкусно (Видео)

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Вече никой не прави традиционна баница, а това кулинарно изкушение, което е в пъти по- вкусно (Видео)
Вече никой не прави традиционна баница, а това кулинарно изкушение, което е в пъти по- вкусно...
14356
Вече никой не прави традиционна баница, а това кулинарно изкушение, което е в пъти по- вкусно (Видео)
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Често не се захващаме да приготвяме сложни ястия на пръв поглед поради липсата на време и усилия. Рецептите за баници са обикновено свързани с такива, но не бързайте да съдите ястие само с една снимка! Питките, за които ще ви разкажат днес, изглеждат кралски, а приготвянето им е удоволствие.

Ще ви кажем как да приготвте една нетрадиционна баница , която ще бъде основното ястие на вашата празнична и ежедневна трапеза и дори няма да забележите времето и усилията, изразходвани за приготвянето й.

 

Съставките

420 г брашно
200 мл мляко
1 яйце
4 супени лъжици растително масло
1 супена лъжица захар
1 ч.л. сол
10 г  мая
400 г кайма
1 бр лук
400 г картофи
сол на вкус
черен пипер на вкус

подготовка

Изсипете топлото мляко в брашното, добавете маята и захарта. Оставете да престои 7-10 минути, за да активирате маята. Вкарайте яйцето в брашното, добавете сол, 2 с.л. растително масло и омесете тестото. Покрийте го с прилепнал фолио и оставете за час.

Комбинирайте каймата, нарязания лук и нарязания картоф. Сол, черен пипер, добавете 2 с.л.. растително масло и разбъркайте добре.

Разточете тестото в кръг. Разпределете част от пълнежа по периметъра на тестото. Сега внимателно увийте краищата на руло и прехвърлете детайла в предварително подготвена форма.Поставете останалата част от пълнежа в центъра и загладете. Покрийте с фолио или кърпа и оставете да престои 20 минути.

Разбийте яйцето с 1 с.л. мляко, намажете тестото и изсипете останалото в центъра на баницата.Загрейте фурната до 180 С, печете баницата за 40 минути.

Не се страхувайте да експериментирате . Можете например да ги украсите по ваш вкус или да замените каймата с друг вид месо. Опитайте също да промените количеството лук, като добавите подправки като кориандър или риган. Приятен апетит!

 

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft