Вече никой не прави ябълков пай след този лесен кекс- по- вкусно, по лесно и по-бързо

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Вече никой не прави ябълков пай след този лесен кекс- по- вкусно, по лесно и по-бързо
Вече никой не прави ябълков пай след този лесен кекс- по- вкусно, по лесно и по-бързо
88199
Вече никой не прави ябълков пай след този лесен кекс- по- вкусно, по лесно и по-бързо
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

През есента винаги рискувам да кача няколко излишни килограма, защото кухнята е божествена. Не можете да устоите на изкушението да разгледате няколко нови рецепти за сезонен сладкиш с плодове . И определено трябва да го опитате. И наскоро приготвих нетрадиционен кекс с ябълки и веднага се влюбих.

Първо, печените продукти изглеждат много необичайно. Ябълковият кекс се състои от отделни парчета, които лесно могат да се откъснат. Второ, това е безумно вкусно. Въздушното тесто с мая с парченца ябълка се топи в устата ви. 

 

Съставки

Вода 230 мл

Мая 11 g

Яйце 3 бр.

Захар 180 гр

Сол 1 щипка

Слънчогледово олио 2 с.л. 

Пшенично брашно 600 гр

Ябълка 3-4 бр.

Сметана 2 с.л. 

 

Подготовка

В дълбока купа смесете топлата вода, мая, 70 г захар, 2 яйца, сол и слънчогледово олио. Разбъркайте заедно.


Добавете брашно на две стъпки и замесете в еластично тесто. Покрийте със стреч фолио и оставете да престои 30 минути.


Леко намажете масата със слънчогледово олио и разпънете тестото. Намажете и него с олио и го разточете на правоъгълен слой с дебелина 3 мм.

Поръсете тестото със 100 г захар и разпределете равномерно по повърхността. Обелете ябълките и премахнете семената, нарежете на резенчета и поставете в три реда върху тестото. 


Навийте рулото и го нарежете на 10 парчета. Намажете формата с масло, подредете филийките, нарязани нагоре и намажете с разбито яйце.


Печете сладкишът на 180 градуса за 40 минути. Покрийте готовото печиво с чиния, обърнете и извадете от формата.

Смесете заквасена сметана с 1 ч.ч. захар, докато се разтвори напълно. Използвайте сладкарски плик, за да украсите с крем. 

Тази прекрасна ябълкова баница ме спасява , когато няма време за пай. Прилича на кексче, но вътре е нежно и меко. И много по-вкусна от обикновената шарлота . Хареса ли ви рецептата колкото на мен?

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft