Как се готви царевица? Варите я, нали? Това е - богохулство! Вие превръщате несравнимия деликатес в прост хранителен продукт. Разбира се, варената царевица е доста вкусна и дори полезна. Но ако я увийте във фолио и изпечете във фурната, тогава ще получите истинската храна на боговете!
Ще бъдете приятно шокирани от вкуса на печена царевица по-добре от обикновената, приготвена във вода. За вкус, тя излиза не водниста, наситена, без усещане за излишната мазнина. И най-важното: с този метод на готвене царевица е най-полезна!
Предлагаме да приготвите царевицата в специален сос, който хармонично съчетава пикантност и я прави още по- вкусна
СЪСТАВКИ
4 царевички
3 супени лъжици заквасена сметана
2 супени лъжици соев сос
60 g масло
1 ч. Л чили сос
3 супени лъжици лимонов сок
1 ч.
ПОДГОТОВКА
Оставете маслото да се разтопи, като го държите в продължение на 20 минути при стайна температура. В дълбока чиния комбинирайте маслото с чили сос, лимонов сок, провансалски билки. Добавете сметана и соев сос. Смесете всички съставки до гладкост.
Почистете царевицата от листата и влакната. Поставете фолио под всеки кочан и нанесете получения сос със силиконова четка.
Внимателно увийте царевицата във фолио и изпратете в предварително загрята до 220 градуса фурна за 20 минути. Ако царевицата е стара или твърда, увеличете времето за печене до 1 час.
Внимателно отстранете готовата царевица от фолио и сервирайте гореща. Приятен апетит!
Подправки можете да използвате всякакви, в зависимост от вашите лични вкусови предпочитания. Подготвената във фолио царевица запазва много повече витамини, отколкото варената. Ястието излиза светложълто, много ароматно и вкусно. След като сте направили царевицата по нашата рецепта, едва ли ще искате вече да я приготвяте по старомодния начин.
Не пропускайте възможността да се насладите на вкуса й през лятото. Опитайте се да печете царевичните кочани във фолио по време на пикник на огън или на скара , и тогава вашата почивка несъмнено ще се превърне в празник!
Напишете в коментарите си за резултатите от приготвянето на царевица във фурната и не забравяйте да споделите рецептата с приятелите си!