Вече никой не яде варена царевица, а така приготвена. И най- важното по- вкусна и по- полезна е

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Вече никой не яде варена царевица, а така приготвена. И най- важното по- вкусна и по- полезна е
Вече никой не яде варена царевица, а така приготвена. И най- важното по- вкусна и по- полезна е
54922
Вече никой не яде варена царевица, а така приготвена. И най- важното по- вкусна и по- полезна е
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Как се готви царевица? Варите я, нали? Това е - богохулство! Вие превръщате несравнимия деликатес в прост хранителен продукт. Разбира се, варената царевица е доста вкусна и дори полезна. Но ако я увийте във фолио и изпечете във фурната, тогава ще получите истинската храна на боговете!

Ще бъдете приятно шокирани от вкуса на печена царевица по-добре от обикновената, приготвена във вода. За вкус, тя излиза не водниста, наситена, без усещане за излишната мазнина. И най-важното: с този метод на готвене царевица е най-полезна!

Царевица във фурната

Предлагаме да приготвите царевицата в специален сос, който хармонично съчетава пикантност и я прави още по- вкусна

СЪСТАВКИ

4 царевички
3 супени лъжици заквасена сметана
2 супени лъжици соев сос
60 g масло
1 ч. Л чили сос
3 супени лъжици лимонов сок
1 ч.

Л Провансалски билки

 

ПОДГОТОВКА

Оставете маслото да се разтопи, като го държите в продължение на 20 минути при стайна температура. В дълбока чиния комбинирайте маслото с чили сос, лимонов сок, провансалски билки. Добавете сметана и соев сос. Смесете всички съставки до гладкост.

Почистете царевицата от листата и влакната. Поставете фолио под всеки кочан и нанесете получения сос със силиконова четка.

Внимателно увийте царевицата във фолио и изпратете в предварително загрята до 220 градуса фурна за 20 минути. Ако царевицата е стара или твърда, увеличете времето за печене до 1 час.

Внимателно отстранете готовата царевица от фолио и сервирайте гореща. Приятен апетит!

Подправки можете да използвате всякакви, в зависимост от вашите лични вкусови предпочитания. Подготвената във фолио царевица запазва много повече витамини, отколкото варената. Ястието излиза светложълто, много ароматно и вкусно. След като сте направили царевицата по нашата рецепта, едва ли ще искате вече да я приготвяте по старомодния начин.

Не пропускайте възможността да се насладите на вкуса й през лятото. Опитайте се да печете царевичните кочани във фолио по време на пикник на огън или на скара , и тогава вашата почивка несъмнено ще се превърне в празник!

Напишете в коментарите си за резултатите от приготвянето на царевица във фурната и не забравяйте да споделите рецептата с приятелите си!

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft