Вече няма да пържите тиквичките! Предлагаме ви рецепта за неустоими мъфини с тиквички - приготвят се за 5 минути, бързи и лесни, а много, много вкусни. Получават се памучно меки и много вкусни солени мъфинчета , чудесни за закуска или вечеря, или като лека закуска през деня. Ето какво ви трябва:
Солени мъфини с тиквички
Продукти:
- 500 гр. тиквички (1 голяма млада тиквичка)
- 2 яйца
- 1 чаена лъжичка сол
- малко смлян черен пипер
- 1 домат
- 50 гр.
Приготвяне:
Настържете тиквичките на едрата страна на рендето. Счупете две яйца в дълбока купа, след което ги разбийте със сол и малко черен пипер с бъркалка.
Към яйцата се добавят настърганите тиквички, които не е необходимо да се отцеждат.
След това добавете ситно нарязания домат и настърганото сирене (кашкавал). Започнете постепенно да добавяте брашното, смесено с бакпулвера. Разбъркайте добре с лъжица или кухненска шпатула, докато съставките се изравнят.
Намажете формичките за мини мъфини с малко масло или маргарин, след което ги напълнете със сместа. Имайте предвид, че по време на печенето мъфините ще пораснат малко, така че е достатъчно да ги напълните с две-три супени лъжици от сместа.
Мъфините се пекат 25 минути в добре загрята фурна на 180 градуса или до зачервяване.
Оставете изпечените мъфини да се охладят малко, след което внимателно подпъхнете с нож и ги извадете от формите.