Тези патладжанени сандвичи определено си струва да се опитат! Те са толкова ароматни и вкусни, че всички у дома ще тичат в кухнята, за да опитат този невероятен вкус, още щом усетят аромата. И не е нужно да пържите нищо! Патладжаните, изпечени във фурната с хрупкава коричка и точещ се отвътре разтопен кашкавал са нещо изумително! Не само изглеждат и звучат вкусно, а действително нямат равни на вкус! Ето рецептата за патладжанени сандвичи с кашкавал :
Патладжанени сандвичи с кашкавал
Продукти:
2 големи патладжана или 3-4 по-малки
100 г кашкавал, нарязан на филийки
100 гр. шунка или бекон
80 грама хлебни трохи или сухар
70 грама брашно
2 яйца
настърган пармезан на вкус (по желание)
Приготвяне:
1. Измийте патладжаните, нарежете на кръгчета.
2.
3. Вашите "сандвичи" с патладжан са почти готови! Разбийте 2 яйца в купа, а брашното и хлебните трохи поставете в две отделни чинии. Можете да добавите настърган пармезан към сухара, ако желаете. Потопете „сандвичите“ първо в брашно, след това в яйчената смес, след това в натрошен сухар.
4. Поставете върху тавичка, покрита с хартия за печене, и сложете във фурната, загрята до 180 градуса, за 40 минути.
Готовите патладжани са хрупкави отвън, сочни отвътре, с разтеглящ се отвътре кашкавал. Направо неустоими!