Вече пека скумрията само така: става хрупкава и крехка отвътре и най-важното - не мирише!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Вече пека скумрията само така: става хрупкава и крехка отвътре и най-важното - не мирише!
Вече пека скумрията само така: става хрупкава и крехка отвътре и най-важното - не мирише!
282820
Вече пека скумрията само така: става хрупкава и крехка отвътре и най-важното - не мирише!
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Скумрията е изключително вкусна и полезна риба, но много хора избягват да я приготвят у дома, защото миризмата е, меко казано, неприятна. Днес ще ви научим как да си я приготвите, така че хем да е с хрупкава коричка, хем да е сочна и крехка отвътре .

Благодарение на маринатата с лимонов сок ястието има прекрасна цитрусова нотка. Съставките са прости: имате нужда само от два продукта и подправки. Между другото, вкусна е не само рибата, но и лучената ѝ "подложка": невероятна комбинация. Ето как се прави скумрия в плик за печене :

скумрия в плик

Продукти:

2 цели прясно замразени скумрии;

2 супени лъжици кетчуп;

2 супени лъжици майонеза;

2 глава лук;

1/2 лимон;

смлян черен пипер и сол - на вкус.

Приготвяне:

Рибата трябва да се размрази на стайна температура, перките се отрязват с кухненски ножици и главата се отстранява.

Нарежете я на парчета, широки около три сантиметра. След това извадете всички вътрешности и старателно измийте рибата. Обърнете внимание, че черният слой трябва да бъде отстранен, в противен случай рибата ще бъде горчива.
Един малък съвет: работата с прясна риба е по-лесна, ако не е напълно размразена.

Обелете 1 голяма глава от лук, нарежете я на две части и след това - на тънки полумесеци.

Поставете измитата риба в купа, добавете малко от любимия си кетчуп, майонезата и залейте всичко с лимонов сок. Добавете сол и пипер на вкус, разбъркайте внимателно. Оставете за 30 минути да се маринова на студено.

След половин вземете плик за печене, разстелете лука в него, така че да се оформи нещо като канапе.

Отгоре подредете парчетата риба. Хубаво завържете плика и го пъхнете във фурната, загрята на 180 градуса, за 40 минути.

10 минути преди да сме готови, махнете плика, за да може рибата да се зачерви.

Скумрията, изпечена в плик, перфектно се съчетава с гарнитура от варен ориз и салати от пресни зеленчуци.

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft