Печена скумрия е много сочна и нежна, а използваните подправки, съчетани с естествената миризма на печена риба, придават пикантно ястие, което донася на масата аромата.
С цялата простота на готвене риба се оказва много вкусна. Няма специфична рибни миризми, само сочно, меко месо и ароматен аромат. Можете да приготвите риба на скара, скара или скара. А в случай на дъждовно време можете да печете скумрията във фурната .
СЪСТАВКИ
- 3 скумрии
- 1 лимон
- 1 ч. л сол
- 1 супена лъжица растително масло
- 0,5 ч.
ПРИГОТВЯНЕ
Отстранете главите на скумрията и внимателно изкормете вътрешностите. Не забравяйте да отстраните тъмния филм от корема, така че рибите да не горчат.
Смесете солта и всички подправки. Добавете 1 супена лъжица растително масло и 1 супена лъжица лимонов сок.
Намажете рибата с подправки отвътре и отвън.
Нарежете лимона на поушайби и ги поставете в рибата с дафинов лист.
Поставете скумрията в подходящ контейнер и мариновайте поне 30 минути.
Премахнете лимона и дафиновите листа от рибата преди печене. Поставете скумрията на скарака и печете до готовност. Обръщайте я често така, че месото да остане меко, а самата риба да не се изгори.
Сервирайте горещата скумрия с пресни зеленчуци, дижонска горчица или чесново-заквасена сметана. Приятен апетит!