Вече правя така палачинките и моментално станаха любими на всички, различни са, в пъти по- хубави от традиционните

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Вече правя така палачинките и моментално станаха любими на всички, различни са, в пъти по- хубави от традиционните
Вече правя така палачинките и моментално станаха любими на всички, различни са, в пъти по- хубави...
9821
Вече правя така палачинките и моментално станаха любими на всички, различни са, в пъти по- хубави от традиционните
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Есента идва бавно и славно и колкото и да не ни се иска ще трябва да се сбогуваме с любимото лято. След като започнат да падат листата от дърветата няма как да не се сетите и за този прелестен плод- тиквата. Зрели, ароматни, наситени от слънцето. Може би затова са толкова ярко оранжеви. Опитваме се да приготвяме колкото се може по- голямо разнообразие от ястия в този период с този полезен плодов зеленчук. Едно от най-любимите ястия в семейството са палачинките, а с пълнеж от тиква стават божествени. Те са вкусни, деликатни и ароматни, като добавим и крема сиренето, подправки и меда стават просто божествени.

Моля, имайте предвид, че съставките показват количеството готово тиквено пюре (от печена или варена тиква). Медът трябва да е течен, подправки по ваш вкус. Ядките трябва да се начукани или смяни в кафемелачка. Кремът преди сервиране трябва да се разклати добре.

 

Съставките

Пшенично брашно 3/4 от 1кг пакет

канела 1 ч.л.

джинджифил 1 ч.л.

карамфил 1 ч.л.

яйце 3 бр.

захар 2 супени лъжици

мляко 150-200 ml

масло 4 супени лъжици

Тиквено пюре 200 g (пасирана тиква)

Крема Сирене 200 g

мед 200-250 гр

сол 1 щипка

орехи 2 супени лъжици начукани

сметана на вкус

пудра захар 2 супени лъжици

 

Подготовка

Подгответе тестото за палачинки: разбийте яйцата със захар, добавете по една щипка от всяка подправка (канела, джинджифил, карамфил), изсипете 3 супени лъжици разтопено масло и мляко. Разбърквайте, въведете пресятото брашно. Оставете тестото за 10 минути. 

палачинки с тиква
Подгответе пълнежа: комбинирайте охладеното тиквено пюре, крема сирене, меда, по една щипка от всяка подправка и щипка сол. Разбъркайте до гладка текстура.
Загрейте 1 супена лъжица в тиган масло. С помощта на черпак, изсипете палачинката в тигана, разстилайте по цялата повърхност, и изпечете докато стане кафява и от двете страни. Използвайки цялото тесто

палачинки с тиква
За всяка палачинка поставете около 2 супени лъжици пълнеж, завийте
Сервирайте ястието със сметана, поръсете с пудра захар и начукани ядки.

палачинки с тиква

Пригответе се, сезонът на този супер полезен плод не може да бъде пропуснат. И ако ви харесва рецептата, не забравяйте да я споделите с приятелите си!

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft