Вече правя тутманика само така: бързо, лесно и не чакаш да втасва 2 часа! Вкъщи се излапва още от тавата!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Вече правя тутманика само така: бързо, лесно и не чакаш да втасва 2 часа! Вкъщи се излапва още от тавата!
Вече правя тутманика само така: бързо, лесно и не чакаш да втасва 2 часа! Вкъщи се излапва още от...
24785
Вече правя тутманика само така: бързо, лесно и не чакаш да втасва 2 часа! Вкъщи се излапва още от тавата!
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Кой ли не обича бързите закуски ! Ако сте почитатели на пухкавите тестени печива с плънка , това е за вас: бърз и лесен тутманик , който дори няма да чакате да втасва няколко часа! Ето и рецептата:

СЪСТАВКИ:

За тестото:
1 яйце
200 мл прясно мляко
15 супени лъжици олио
1 супена лъжица захар
1 чаена лъжичка сол
20 гр.прясна мая
450-550 гр. брашно
За плънката:
100 гр. сирене
1 яйце
За намазване:
1 малко яйце
сусам за поръсване

КАК СЕ ПРАВИ:

1. В дълбок съд се поставят всички съставки с изключение на брашното, разбиват се с тел или лъжица, за да се получи гладка смес.
2.

Постепенно се добавя брашното, а след това се продължава с месене върху набрашнен плот. Добавя се толкова брашно, че да се получи средно твърдо, незалепващо тесто.
3. С точилка тестото се разточва на правоъгълна кора с дебелина 1/2 пръст, отгоре се нанася плънката от сирене и яйце, и тестото се навива на руло.
4. Готовото руло се нарязва на парчета, които се нареждат легнали в намазнена тавичка. Отгоре се намазват с разбито яйце и се поръсват със сусам.
5. Фурната се пуска да се загрее на 200 градуса, а през това време тестото втасва леко. След като фурната се загрее, тутманиците се пекат 25-30 минути.

 

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft