Вече правя тутманика само така: бързо, лесно и не чакаш да втасва 2 часа! Вкъщи се излапва още от...
16 Май 2017
24785
какво четем
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Кой ли не обича бързите закуски ! Ако сте почитатели на пухкавите тестени печива с плънка , това е за вас: бърз и лесен тутманик , който дори няма да чакате да втасва няколко часа! Ето и рецептата:
СЪСТАВКИ:
За тестото:
1 яйце
200 мл прясно мляко
15 супени лъжици олио
1 супена лъжица захар
1 чаена лъжичка сол
20 гр.прясна мая
450-550 гр. брашно
За плънката:
100 гр. сирене
1 яйце
За намазване:
1 малко яйце
сусам за поръсване
КАК СЕ ПРАВИ:
1. В дълбок съд се поставят всички съставки с изключение на брашното, разбиват се с тел или лъжица, за да се получи гладка смес.
2.
Постепенно се добавя брашното, а след това се продължава с месене върху набрашнен плот. Добавя се толкова брашно, че да се получи средно твърдо, незалепващо тесто.
3. С точилка тестото се разточва на правоъгълна кора с дебелина 1/2 пръст, отгоре се нанася плънката от сирене и яйце, и тестото се навива на руло.
4. Готовото руло се нарязва на парчета, които се нареждат легнали в намазнена тавичка. Отгоре се намазват с разбито яйце и се поръсват със сусам.
5. Фурната се пуска да се загрее на 200 градуса, а през това време тестото втасва леко. След като фурната се загрее, тутманиците се пекат 25-30 минути.
3. С точилка тестото се разточва на правоъгълна кора с дебелина 1/2 пръст, отгоре се нанася плънката от сирене и яйце, и тестото се навива на руло.
4. Готовото руло се нарязва на парчета, които се нареждат легнали в намазнена тавичка. Отгоре се намазват с разбито яйце и се поръсват със сусам.
5. Фурната се пуска да се загрее на 200 градуса, а през това време тестото втасва леко. След като фурната се загрее, тутманиците се пекат 25-30 минути.
Редактор: Петя Иванова
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари