Веднага ви показвам резултата:
Днес ще ви кажа как да направите сладко от кайсии, но този метод е подходящ за всякакви горски плодове и плодове! Първо измивам кайсиите и премахвам костилките. Приготвям малка порция - около 500гр.
Слагам кайсиите в стъклена форма и добавям захар.
Добавете 2 супени лъжици лимонов сок и разбъркайте.
Сложих формата в микровълновата за 7 минути на максимална мощност (в моя случай е 800 W). След като микровълновата се изключи, разбъркайте сладкото и оставете за още 7 минути.
Ако планирате да изядете сладкото веднага, това време е достатъчно. Но искам да го запазя до зимата, затова добавям още 5 минути, намалявайки мощността до средна.
Готов! Отстранявам пяната (много е вкусно) и разсипвам сладкото в стерилизирани буркани.
Завивам капачките, завивам ги и оставям докато изстинат напълно.
Съхранение
Можете дори да го съхранявате в кухненски шкаф.
Стерилизация на буркани
Аз стерилизирам буркани в микровълнова. Това е задължителна стъпка! На дъното на всеки буркан наливам по малко вода и стерилизирам на максимална мощност за 3 минути. Отцеждам останалата вода и готово.