Вместо да купувате майонеза със съмнително качество в магазина, можете да я направите у дома, като ще се изненадате колко малко време ще ви отнеме това. Вкусният продукт ще е готов само след 30 секунди и то без Е-та, набухватели и стабилизатори.
2 яйца
400 мл. олио
1 щипка сол
1 с. л. прясно изцеден лимонов сок
Важно е да знаете, че размерът на яйцата има голямо значение. При големите яйца ползвайте 200 мл олио, при малките – 170 за всяко яйце. В противен случай майонезата може да стане рядка.
Използвайте тесен висок съд. Счупете в него яйцата, добавете олиото и солта и потопете пасатора до дъното. На най-високата скорост го дръжте на дъното 7-8 секунди, след това изтеглете бавно нагоре. Ако е рядка, добавете още малко олио и повторете с пасатора.