Трябва да го знаете!
Този трик е толкова лесен, че просто няма как да не ви го споделим. Съществува изключително прост и бърз начин за сваряване на зеленчуци . Можете да го направите за броени минути в микровълновата. Безспорно предимство е не само скоростта на готвене, но и това, че приготвените зеленчуци остават сочни и имат богат вкус .
Трябва да се отбележи, че времето за обработка зависи пряко от количеството зеленчуци. Но дори за приготвянето на такъв твърд зеленчук като цвеклото са необходими средно 10 минути.
Ето как да сварите зеленчуци за 10 минути в микровълновата:
Първо поставете почистените зеленчуци (в случая цвекло) в полиетиленов плик.
Добавете около 100 мл вода в плика и завържете здраво.
Пробийте на няколко места с клечка за зъби и поставете върху подходяща чиния.
Пъхнете цвеклото в микровълновата, като настроите таймера за 10 минути и зададете максимална мощност.
Направете същото с морковите и картофите. Поставете зеленчуците в отделни опаковки, но в микровълновата можете да ги пъхнете заедно.
Проверете готовността на зеленчуците с помощта на коктейлни шишчета.
А сега и една супер вкусна и лесна бонус-идея от нас:
Така сварените картофи просто цепнете леко с ножа, сложете бучка масло (докато са горещи), посолете на вкус и добавете подправки по желание, след което поднесете като предястие или бърза вечеря! Топят се в устата!