Вече трети ден ги правя за закуска и се омитат мигновено: хем хрупкавки, хем сочни - няма по-вкусни от триъгълните банички

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Вече трети ден ги правя за закуска и се омитат мигновено: хем хрупкавки, хем сочни - няма по-вкусни от триъгълните банички
Вече трети ден ги правя за закуска и се омитат мигновено: хем хрупкавки, хем сочни - няма...
22356
Източник: gotvach.bg
Вече трети ден ги правя за закуска и се омитат мигновено: хем хрупкавки, хем сочни - няма по-вкусни от триъгълните банички
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Баницата се е превърнала отдавна в нещо като наше национално ястие. Има какви ли не рецепти - с фини и селски кори, със сладка и солена плънка, с газирана вода или гореща вода.

Днес обаче ви предлагаме да си направите тези симпатични триъгълни банички за закуска - от един пакет кори излиза цяла купа ароматни триъгълничета със сирене . Хрупкава коричка и мека среда - най-неустоимото съчетание! Ето как се правят тези вкусни и бързи триъгълни банички :

триъгълни банички за закуска

Бързи триъгълни банички

Продукти:

500 гр.фини кори за баница

300-350 гр.сирене

2 яйца

1 с.л.кисело мляко

За намазване:

1 яйце

6 с.л.олио

6 с.л.кисело мляко

сол - на вкус

Приготвяне:

Пригответе две отделни купи. В първата натрошете или настържете сиренето, прибавете яйцата и киселото мляко и разбъркайте до кремообразна смес.

В другата купа разбийте яйцето, прибавете олиото и киселото мляко, посолете на вкус и разбъркайте до еднородна смес.

Вземете една кора от пакета, разтворете я, след което я намажете с яйчено-млечната смес и сгънете на две по дължина. Отново намажете. Сгънете още веднъж по дължина и получавате правоъгълна лента. Намажете и нея. В горния ѝ край поставете 1 с.л. от сместа със сирене и оформете на триъгълник, като сгъвате на няколко пъти кората, както е показано на снимката.

триъгълни банички

Така процедирате със всичките кори от пакета и подредете готовите банички в тава, покрита с хартия за печене.

Намажете баничките с останалата смес (за намазване) и поставете тавата в предварително нагрята на 200 градуса фурна, печете до златисто.

Оставете баничките леко да се охладят, преди да ги поднесете.

Добър апетит!

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft