Каква беше моята изненада, когато разбрах, че печурките не трябва да се пекат във фурната ... Да, да, не вис е вярва нали? Днес всичко е различно: в магазина избирам най-големите гъбки и махам пънчетата (те са подходящи за салати и гарнитури). И тогава готвя гъби, пълнени с каквото пожелая.
Що се отнася до пълнежа, той наистина може да бъде различен . Вариантите с пуешко и сметана, крема сирене и праз, картофено пюре и яйца, рулца от раци и ориз са невероятни. Но за тези, които не искат да включат фурната, има рецепта за пълнени печурки по доста по- лесен и бърз начин
Съставките
печурки 0,5 кг
кашкавал 200 g
сол на вкус
домат 2-3 бр.
подправки на вкус
подготовка
Извадете пънчетата на гъбите. Нямате нужда от тях. Почистете шапките.
Нарежете кашкавала на малки кубчета. Поставете няколко кубчета в шапката. Прехвърлете пълнените гъби в плоска чиния
Поставете ги в микровълновата за 10 минути на 800 вата.
Междувременно нарежете доматите на тънки полукръгове.
Гарнирайте готовото предястие с домат. Поръсете с подправки и сервирайте
Сервирайте горещото предястие. Може да бъде включен както в празничните, така и в ежедневните менюта. Горещите гъби бързо свършват и за 10-15 минути можете да приготвите нова порция. Идеята с резен домат отгоре също е успешна: ярко и свежо допълнение винаги допълва добре всяко ястие. Запазете, споделете и просто гответе гъби с кашкавал, когато пожелаете!