Необходими продукти:
600 милилитра пилешки бульон
300 грама пилешки гърди
300 грама печурки
300 грама ориз
150 грама заквасена сметана
100 грама кашкавал
3 яйца
2 сладки червени чушки
глава кромид лук
2-3 супени лъжици зехтин
2 супени лъжици замразен грах
подправки
Нарежете и изпържете поотделно лука, чушките и гъбите. Сварете ориза в подсолена вода в продължение на 10 минути, след което изплакнете и оставете да се охлажда.
Ситно нарязаните пилешки гърди изпържете, като преди това ги овкусите с предпочитани подправки.
Смесете месото с ориза, зеленчуците и гъбите. Изсипете ги в подмазана със зехтин тава.
Комбинирайте яйцата с половината от кашкавала (настърган предварително) и заквасената сметана. Разпределете заливката върху продуктите в тавата и поръсете с останалия кашкавал.
Изпечете ястието при 200 градуса за около 20 минути.