Лукът и гъбите се нарязват и запържват.
В каймата се добавят вареният ориз, лукът, 1 яйце, сол и черен пипер на вкус. Разбърква се добре.
Картофите се настъргват, добавя им се другото яйце, а след това - 2 супени лъжици брашно и сол.
От каймата се оформят малки кюфтенца (с големината на орех) и се пържат в загрято олио.
От картофите се пържат картофени палачинки. Готовите палачинки се нарязват на големи ивици. Приготвя се сметанов сос: смесва се сметаната със соевия сос и 2-3 супени лъжици вода.
Напълнете гювечетата: първо със слой от нарязани картофени палачинки, кюфтета, гъби, след което - отново с картофени палачинки.
Всичко се залива със сметановия сос. Отгоре се покрива с капак и се поставя във фурната.
Пече се в продължение на 30 минути.
Поднася се горещо, като се изсипва съдържанието на гърненцето в чиния.