Жулиен - ястие, което се приготвя на базата на гъби и заквасена сметана . Има много вариации, но за тази едва ли сте чували досега.
Жулиен в хлебче
Този метод на готвене на жулиен е прост и удобен, тъй като не е необходимо да използвате специални форми или други прибори.
Домашно приготвеното жулиенче в хлебче може да се приготви като ястие за празник или можете да зарадвате семейството си след работен ден.
Благодарение на минималното количество съставки можете да готвите всеки ден и да зарадвате близките си. Това ястие е идеално за излети, защото може да се загрее много просто на клада.
СЪСТАВКИТЕ
1 голям лук
60 г масло
400 гр. Пресни гъбки
500 г пилешко месо
300 г кашкавал
400 г заквасена сметана
5 питки
ПОДГОТОВКА
Първо, сварете пилешките гърди. Докато пилето се готви, можете да приготвите лукът и гъбите. Нарязваме ситно лука и запържваме в масло до златисто кафяво. Към лука добавете нарязаните гъби.
В класическия жулиен се използват печурки , но спокойно можете да добавите каквито гъби желаете.
Сега ситно нарязваме сварените пилешки гърди и я изпращате в тигана с лука и гъбите.
Накрая добавете заквасената сметана, солта и черния пипер. Оставете сместа да къкри до омекване.
Оставете Жулиена да се охлади малко. Междувременно отрежете горната част на хлебчето и внимателно извадете срединката. Можете също така да добавите малко мляко и с помощта на лъжица леко да притиснете трохите към стените.
Необходимо е внимателно да напълнете питките с жулиена и да поръсите с настърган кашкавал. Сега трябва да изпечете ястието във фурната, докато кашкавалът се разтопи напълно.
Можете леко да покриете готовите питки с върховете, нарязани по-рано и да украсите със зеленина. Приятен апетит!