Една прекрасна идея какво да спретнете довечера за вечеря
От една страна това ястие е не само апетитно, а и веднага разкрива отличния аромат на българския пипер .
В действителност, паприкашът е сос, приготвен от задушени зеленчуци , бульон и крехко месо, но има и вегетариански рецепти, където липсва последната съставка. Искаме да запознаем читателите с класическата версия на пиперкашите с пиле .
съставки
Пилешко филе 1 кг
домат 3 броя
чушка 1 брой
масло 2 супени лъжици
червен пипер 3 супени лъжици
пшенично брашно 2 супени лъжици
заквасена сметана 200 ml
сол на вкус
черен пипер на вкус
лук 2 броя
подготовка
Нарежете лука и го запържете в тиган с масло до златист загар
Добавете червения пипер като разбърквате непрекъснато, оставете го да се запържи още малко
Нарежете филето и го поставете на възглавницата с лук и червен пипер. Посолете, добавете пипер и оставете за 5-7 минути. В пиперкашът можете да използвате всякакви части от пилешкия труп, след отделянето им от кожата и излишната мазнина.
Нарежете доматите и чушката на големи кубчета
Изпратете зеленчуците в тигана, разбъркайте, изсипете бульона. Когато бульонът заври, покрийте тигана с капак и намалете топлината до минимум за 50 минути.
След това добавете заквасената сметана, смесена с брашно предварително, към манджата
Разбъркайте добре, без да покривате и оставете за още 7-10 минути. Готово!
Ароматният сос е особено добър с ориз. Ммм, колко вкусно ... Ако ви харесва тази рецепта, не забравяйте да я запишете в отметките си!