Сложете картофите да се варят. Междувременно омесете каймата (смес от свинско + говеждо, може и птиче месо) с яйцата, горчицата, майонезата, ситно нарязаните лук и зелени подправки, сол и черен пипер на вкус. Разбъркайте добре.
Разтопете маслото и намажете добре формата за печене, след което поръсете с галета.
Намачкайте картофите на пюре с вилица, посолете, добавете 2 жълтъка, объркайте и разпределете сместа на равен слой най-малко един сантиметър дебел във формата. Поръсете с настърган кашкавал и пресни подправки.
След това с мокри ръце оформете от каймата кюфтета (не по-дебели от 1 см) и ги подредете върху пюрето. Можете просто да разпределите каймата на един слой върху картофеното пюре. Украсете с резени домат. Ако ви остане от пюрето, може да направите украса с шприц.
Сложете ястието във фурната за 30 минути и печете при максимална температура. Бон апети !!!