Вечната класика-Пълнени тиквички за лятна вечеря

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Вечната класика-Пълнени тиквички за лятна вечеря
Вечната класика-Пълнени тиквички за лятна вечеря
10294
Вечната класика-Пълнени тиквички за лятна вечеря
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Пълнените тиквички могат да бъдат сервирани като самостоятелно ястие или допълнени с всяка гарнитура на вкус. Младите тиквички с тънка кожа са най-подходящи за готвене.

Тиквички, пълнени със зеленчуци и месо

Съставки:

  • тиквички - 2-3 бр.

  • пилешко или пуешко филе - 500 г

  • ориз - 0,5 чаши

  • сол, пипер

  • моркови - 1 бр.

  • лук - 1 бр.

  • доматено пюре - 4 супени лъжици.

  • заквасена сметана или кисело мляко - 4 супени лъжици

Рецепта :

Първо, сварете каймата.

Измийте месото, нарежете и смелете.

Сварете ориза до полуготовост, добавете към каймата.

Запържете лука и половината морков до омекване и добавете към месото. Добавете сол, черен пипер и разбъркайте добре.

Измийте тиквичките, нарязани на пръстени. Извадете сърцевината от тиквичките с чаена лъжичка. Напълнете тиквичките с кайма. Поставете в тавата, напълнете с вода и сложете на печката.

Запържете половината от морковите малко, добавете доматеното пюре и заквасената сметана. Задушете за около 5 минути, след което добавете към тиквичките. Гответе под капак за 40 минути.

Редактор: Ясен Чаушев
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft