Вечно ме питат как ми се надува толкова блатът на тортата. Ами, много е просто - пека го в...
14 Октомври 2016
1323035
какво четем
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Всички сме свикнали да приготвяме блата на фурна . Това е един доста дълъг процес, който изисква някои кулинарни умения и време. Но ние ще ви издадем една тайна, която ще направи живота ви по-лесно.
В действителност, прекрасен блат за торта може да се изпече и в тенджера върху печката. Няма нужда да се притеснявате и непрекъснато да го следите. Невероятно!
Съставки:
6 яйца
1 чаша захар
1 чаша брашно
2 с.л. олио
Приготвяне:
- Разбийте белтъците със захарта на пухкава пяна. Добавете един по един жълтъците, докато постоянно бъркате. След това бавно изсипете пресятото брашно.
- Вземете широка емайлирана тенджера, намажете я с масло и изсипете вътре тестото.
- Затворете тенджерата с капак и го увийте с кърпа. Тя ще абсорбира влагата от блата.
- Поставете тенджерата на слаб огън върху котлона.
- Гответе блата за около час. Всичко зависи от тенджерата. Проверете готовността с дълъг дървен шиш.
Редактор: Петя Иванова
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари