Има много начини за приготвяне на месо във фурната, но тази рецепта ще впечатли дори гастрономите. Маринованият свински врат , който се приготвя по много необичаен начин, се получава мек и сочен, месото буквално се топи в устата ви. Това ястие може да се сервира и като топло ястие и да се използва за приготвяне на сандвичи и бургери.
Маринован свински врат
Продукти:
- свински врат - 1.200 кг;
- зехтин - 50 мл;
- червен пипер - 10 г;
- черен пипер - 8 г;
- сол - 2 кг;
- горчица - 30 г;
- чесън - 5 скилидки.
Приготвяне:
За да приготвите марината, смесете зехтин, червен пипер, черен пипер, сол, горчица и смлян чесън.
Сложете свинския врат в плик за печене, налейте отгоре маринатата и я разпределете равномерно върху месото.
Оставете месото да се маринова в хладилник за час.
Закачете маринованото месо на решетката с помощта на конец и го сложете в предварително загрята на 150 градуса фурна. Поставете тава за печене, пълна с 2 кг сол, на долния рафт на фурната. Печете месото на 150 градуса за два часа.
Печения свински врат може да сервирате като отделно ястие със салата.
Месото е чудесно и за приготвяне на вкусни сандвичи със зеленчуци.