Взема ли месо от магазина, винаги го проверявам така: за 30 секунди става ясно дали е тъпкано с хормони и химия:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Полезни съвети
Взема ли месо от магазина, винаги го проверявам така: за 30 секунди става ясно дали е тъпкано с хормони и химия:
9894
Снимков материал: pixabay.com
Взема ли месо от магазина, винаги го проверявам така: за 30 секунди става ясно дали е тъпкано с хормони и химия:

Някои продавачи прибягват до различни трикове, за да дадат на купувачите застояло месо : използват оцветители, добавят към него соев сос, поръсват го с различни вещества... Има толкова много трикове в арсенала им, че не можете веднага да различите прясното месо от „подмладеното“ месо .

Обикновено в магазина се опитваме да определим свежестта на месото "на око", инспектирайки го в търсене на места, по които си личи, че месото е застояло или развалено. Но това невинаги работи.

Ето как да определите наличието на примеси в месото :

1.

Вземете малко парче месо - с размери 1-2 см.

2. Пробийте го с клечка за зъби и го поставете върху парче алуминиево фолио.

парче месо

3. Запалете го с клечка кибрит.

проверка на месото

4. Ако месото има естествена миризма при изгаряне, като на скара, то е с високо качество. Ако към него са добавени някакви химически примеси, ще усетите миризма на синтетика, от месото ще изтече тъмна течност и на повърхността могат да се появят мехурчета и пяна.

качествено ли е месото

5. Този метод е подходящ за тестване на всички видове месо: говеждо, агнешко, свинско и др.

Честният продавач никога няма да ви откаже парче месо за проверка. Измамникът, обаче, вероятно ще се възпротиви.

Не се оставяйте да ви заблуждават!

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft