Не просто вкусно, а голяма вкусотия! Това месно руло в бутер тесто напомня нашенското руло Стефани , но в ново изпълнение. Направо си пригответе продукти за двойна доза, защото една няма да ви стигне.
Бутер руло с кайма и яйца
Продукти:
50 грама масло
1 голяма глава лук, нарязан
1 скилидка чесън
2 супени лъжици нарязан магданоз
700 г кайма
2 чаени лъжички горчица
1 яйце
450 грама бутер тесто
3 твърдо сварени яйца
сол, черен пипер
Приготвяне:
1. Загрейте фурната на 180 градуса.
2. В малко олио запържете лука, чесъна и магданоза на слаб огън.
3. Поставете в каймата запържения лук с подправките, добавете горчица и по-голямата част от разбитото яйце (оставете малко да намажете тестото), подправете със сол и черен пипер. Нарежете сварените яйца наполовина.
4. Разточете тестото на правоъгълник.
В средата сложете половината от каймата, отгоре половинките от яйцата.
Покрийте яйцата с останалата кайма.
5. Направете коси разрези на всеки 2 см по дългите страни на правоъгълника. Съединете горния и долния ръб на каймата. Повдигнете лентите тесто и ги съединете напречно, притискайки ги към пълнежа. Можете да украсите рулото с остатъците от тестото.
6. Намажете тестото с останалото яйце и печете 40 минути (до златисто-кафяво).
Приятен апетит!