Пирожки - вкусотията, на която никой не може да устои, нищо, че е пържена и порядъчно мазничка! Когато обаче впиеш зъби в пухкавото тесто и сочната плънка, буквално примижаваш от удоволствие, защото изживяването е неповторимо! Предлагаме ви да си припомним една забравена рецепта за Бабини пирожки от 60-те години на миналия век, с която нашите баби и прабаби са хранили гладните гърла в семейството. Разбира се, плънката може да направите по избор - в оригинала се използват картофи и габи, сравнително евтини продукти на онова време.
Снимка: YouTube
Бабини пирожки по рецепта от 60-те
Продукти:
За тестото:
- Брашно – 500-550 гр.
- Кефир или кисело мляко – 300 мл
- Яйце – 1
- Сол – 1 ч. л.
- Захар – 1 ч. л.
- Сода бикарбонат – 1 ч. л.
- Растително масло – 2 с.л.
Снимка: YouTube
Плънка (може и по ваш избор):
- Гъби – 300 г
- Картофи – 3-4 (средни)
- Лук – 1 глава
- Пресни билки – на вкус
- Сол и черен пипер на вкус
Снимка: YouTube
Приготвяне:
Пълната процедура по приготвяне на тестото и плънката може да гледате във видеото по-долу:
Да ви е сладко!