Нямате идея какво да приготвите от пакет бутер тесто? Вдъхновете се и пригответе тази необикновена закуска. Начинът, по който се приготвя, е наистина изненадващ и по детски прост.
Бутер тестото е брилянтен продукт, от който можете да направите много ястия и закуски. И не само солени, но и сладки. Този път ще научите рецептата за оригинално предястие (или закуска), но няма да е тарт или бисквитки, а вкусни солени кифлички.
Приготвянето им е много просто, но изисква подробно обяснение. Ще научите как да ги приготвите, като разгледате рецептата по-долу. Методът е лесен и всеки може да се справи, а вкусът си заслужава да отделите няколко минути за приготвяне.
Основната съставка, разбира се, е бутер тестото, но не е единствената. Ще ви трябват още бекон и още няколко продукта. Ще разберете за тях, като проверите списъка по-долу. Подгответе съставките, и след това пригответе вкусна закуска от тях.
Рулца от бутер тесто с тиквички и бекон
Продукти:
- 2 листа бутер тесто
- 1 тиквичка
- 200 г кашкавал
- 100 г нарязан бекон
- 1 яйце
- 40 г крема сирене
Съставки за плънката:
- 100 г крема сирене
- 3-4 скилидки чесън
Приготвяне:
Развийте 1 лист бутер тесто на плота. Отгоре му се намазва крема сирене. Измитите тиквички се настъргват на едрите дупки на рендето. Изцедете излишната вода поставете в купа. По същия начин настържете кашкавала и го смесете с тиквичките.
Разпределете двете съставки върху повърхността на бутер тестото. Покрийте го с втория блат тесто. С помощта на нож ги нарежете на ленти с ширина около 3 сантиметра. Върху всяко парче поставете резен бекон. Сега вземете две лъжици (или лъжица и вилица), свържете ги с ластик и увийте около тях ивица бутер тесто с бекон, точно както на основната снимка.
Снимка: YouTube
Повторете "операцията", докато свършат продуктите. Поставете всяко руло в тава, покрита с хартия за печене. Намажете ги отгоре с разбито яйце. Печете закуската в предварително загрята до 180 градуса фурна за 20 минути.
Снимка: YouTube
След това време извадете рулцата от фурната и внимателно извадете приборите .
Шприцовайте готовото чесново сирене в дупката, образувана в средата на кифличките (най-лесно е с помощта на шприц или пош, или друг достатъчно дълъг инструмент). И това е, предястието е готово за сервиране!
Снимка: YouTube
Ще разберете, че е вкусно, когато видите колко бързо изчезва от чинията.
Да ви е сладко!
Заглавна снимка: YouTube