Нямате идеи за вечеря днес? Опитайте тази рецепта за вкусно и лесно ястие с пиле. Вярно е, че е необичайно, но нищо не може да се сравни с вкуса му.
Необичайното тук е, че пилето се приготвя в... чаши! Съдът ще служи като форма за пълнене на начуканите пилешки филета. Опитайте рецептата и изненадайте семейството си.
Най-важната съставка на ястието е пилешкото месо, или по-точно - гърдите. Освен тях ще ви трябват съставки, с които ще приготвите плънката, с която ще завиете месото. Ще ви трябват гъби, лук, подправки и няколко добавки, които отговарят за вкуса на цялото ястие. Разберете от какво се нуждаете, като проверите списъка по-долу. Ето нашата рецепта за Пълнено пиле в чаша :
Пълнено пиле в чаша
Продукти:
- 600 от пилешки гърди
- 300 г гъби
- 100 г лук
- 250 г обелени картофи
- 80 г сметана
- 1 яйце
- ½ връзка копър
- 90 г сирене чедър на кубчета
- масло
- черен пипер
- сол
Приготвяне:
Нарежете измитите и почистени пилешки гърди на тънки филийки. Начукайте ги с чук за месо на тънки котлети, след което ги подредете по дъното и стените на чаша, оставяйки ги да висят над ръбовете на чашата.
Обелете лука и го нарежете на ситно. Загрейте олиото в тиган и запържете зеленчука, докато стане прозрачен. След малко добавете нарязаните гъби и овкусете всичко с черен пипер и сол. Разбъркайте и запържете до омекване на зеленчуците.
Поставете запържените съставки върху месото в чашите. Картофите се настъргват на едро ренде и се нареждат върху съставките. Покрийте всичко с месото, което излиза извън очертанията на чашата. След това ги наредете в тава, покрита с хартия за печене.
Снимка: YouTube
Снимка: YouTube
Сложете сметаната в купа и добавете яйцето. Добавете наситнен копър и смесете съставките в еднороден сос. Разпределете я върху месото и отгоре поръсете с настъргано сирене чедър. Всичко се пече в предварително загрята на 180 градуса фурна за 35 минути.
Сервирайте готовото пълнено пиле в чаша с подходяща салата.
Снимка: YouTube
Да ви е сладко!