Вземете си рецептата за най-лесния козунак без месене

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Хороскоп и Нумерология
Вземете си рецептата за най-лесния козунак без месене
48572
Снимков материал: pixabay.com
Вземете си рецептата за най-лесния козунак без месене

Необходими продукти:

  • яйца - 4 бр.
  • захар - 100 г
  • мая - 20 г
  • сол - щипка
  • масло - 190 г меко на кубчета
  • брашно - 500 г
  • жълтъци - 5 бр.
  • лимони - 1 бр.кора
  • ванилия - 1 бр.
  • прясно мляко - 50 мл
  • стафиди

Начин на приготвяне:

В дълбока купа си изсипваме захарта, счукваме си яйцата и разбиваме с миксер. Разтваряме си маята в млякото и след това го прибавяме при яйцата.

Започваме един по един да добавяме жълтъците, като продължаваме да разбиваме.

Към сместа си добавяме солта лимоновата кора и ванилията. Всичко това разбиваме с миксера.

Започваме да добавяме постепенно и брашното. Когато тестото стане на гладка каша, тогава започваме да прибавяме малко по малко от маслото. След като сме поставили и последното масло, тогава добавяме и останалото брашно.

С миксера продължаваме да разбиваме още 4-5 минути. В купа си поставяме готовото козуначено тесто, което покриваме с найлоново фолио и оставяме за 2-3 часа да втаса.

След това разделяме на 4 равни части и всяка една от тях правим на фитили. Оплитаме пухкавия козунак и го поставяме във форма, покрита с хартия за печене.

Преди да сложим да се пече го оставяме за още 30 минути.

След това намазваме с разбито яйце, поръсваме със стафиди и захар и поставяме във фурната да се изпече за 20 минути на 180 градуса.

След като изтече времето, намаляваме фурната на 120 градуса и до изпичаме облия козунак без месене за още 30-40 минути.

Редактор: Ясен Чаушев
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft