Правя тези рула, когато гостите ме изненадват. И често ги пека за закуска веднъж или два пъти в седмицата ! Семейството е във възторг, а аз имам много енергия и време. Разбира се, малко по -сложно от обикновените сандвичи, но определено си заслужава.
Между другото, обърнете внимание на технологията за приготвяне на рула от бутер тесто и можете спокойно да експериментирате с пълнежа. Например, вместо шунка, добавете всякакъв колбас какъвто обичате или дори варено или печено месо, останало от вчерашната вечеря. Чувствайте се свободни да добавите нарязани зеленчуци или да смените съставките за соса . Във всеки случай се оказва много вкусно!
Съставки
Бутер тесто 500 гр
Шунка 200 гр
кашкавал 150 гр
Копър
Майонеза 2 супени лъжици
Яйце 1бр
Сусам 1 супена лъжица по желание
Подготовка
Нека първо да преминем към плънката. Настържете кашкавалът и шунката на едро ренде.
Нарежете копъра, добавете го към майонезата и разбъркайте.
Разточете размразеното тесто на не много тънък слой. Намажете го със смес от майонеза и копър
Сега сложете готовия пълнеж върху тестото - кашкавал и шунка. Разточете тестото на руло и прищипете краищата.
Нарежете рулото на парчета с ширина около 4 см, прехвърлете ги в тава, застлана с хартия за печене
Намажете всяко руло с яйце и поръсете със сусам. Изпратете бутерчетата да се пекат на 200 ° C за 20-25 минути. Трябва да се образува златна кора.
Можете да печете бутерки на път или за пикник, или за закуска или вечеря дори. Защо, понякога душата просто изисква лека и ненатрапчива закуска с вкусен пълнеж!