Салатата, с която шашнах всички за празницитеи никой не я беше пробвал

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Салатата, с която шашнах всички за празницитеи никой не я беше пробвал
Салатата, с която шашнах всички за празницитеи никой не я беше пробвал
76558
Салатата, с която шашнах всички за празницитеи никой не я беше пробвал
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Празниците са точно зад ъгъла. Бих искал да се насладя и изненадам всички, и така, че да има достатъчно пари, за да издържа до края на месеца. Позната ситуация? Не сте сами в желанията си. И редакционната ни колегия  знае как да го приложи. Хванете предпразничен подарък от нашия приятелски екип - рецепта за салата Печенкин .

Трябва да знаете как да готвите нежен пилешки дроб, така че да не се окаже сух и безвкусен. Не е достатъчно само да го изпържим. Но ако първо изпържите и след това комбинирате с други вкусни продукти в едно ястие, предястието се оказва невероятно . Опитайте?

 

Съставки

Пилешки дроб 350 гр

Лук 1 бр.

морков 1 бр.

яйце 3 бр.скилидки

кашкавал 100 гр

Майонеза на вкус

Сол на вкус

копър 1/2 пакет

Листа от маруля 4 бр

Слънчогледово олио 3 супени лъжици

 

Подготовка

Сварете черния дроб в подсолена вода. Извадете от горещата вода и оставете настрана да се охлади.


Сварете яйцата в подсолена вода. Обелете и настържете. Настържете киселите краставици и кашкавала


Обелете лука. Измийте го и го смилайте. Запържете лука до прозрачност в слънчогледово олио. Настържете морковите. Изпратете зеленчука към лука. Запържете морковите до готовност.


Нарежете чесъна и го изпратете в тигана със зеленчуците. Разбъркайте и гответе за 1 минута. Поставете зеленчуците от тигана в купа. Нарежете черния дроб на ивици.


Вземете плоска кръгла чиния. Изплакнете и подсушете листата от маруля. Подредете дъното на чинията си с тях. Намажете ги с малко майонеза.


Поставете пилешкия дроб върху майонезата. Намажете го с майонеза и сол. След това слоевете преминават в следната последователност: кисели краставици, пържени зеленчуци, майонеза, яйца, майонеза, настърган кашкавал


Изпратете салатата в хладилника, като й дадете време да се накисне. Гарнирайте с клончета копър преди сервиране.

Винаги използвам малко повече сирене, а след това го намазвам с домашна майонеза . Високо калорични, няма да спорим. Но ако сте били на диета в продължение на един месец, за да се впишете в красива рокля, можете да се отдадете на различни лакомства в една празнична вечер. И в този случай, повярвайте ми, салатата е наистина вкусна. Запазете на страницата си - ще ви е от полза.

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft