Празниците са точно зад ъгъла. Бих искал да се насладя и изненадам всички, и така, че да има достатъчно пари, за да издържа до края на месеца. Позната ситуация? Не сте сами в желанията си. И редакционната ни колегия знае как да го приложи. Хванете предпразничен подарък от нашия приятелски екип - рецепта за салата Печенкин .
Трябва да знаете как да готвите нежен пилешки дроб, така че да не се окаже сух и безвкусен. Не е достатъчно само да го изпържим. Но ако първо изпържите и след това комбинирате с други вкусни продукти в едно ястие, предястието се оказва невероятно . Опитайте?
Съставки
Пилешки дроб 350 гр
Лук 1 бр.
морков 1 бр.
яйце 3 бр.скилидки
кашкавал 100 гр
Майонеза на вкус
Сол на вкус
копър 1/2 пакет
Листа от маруля 4 бр
Слънчогледово олио 3 супени лъжици
Подготовка
Сварете черния дроб в подсолена вода. Извадете от горещата вода и оставете настрана да се охлади.
Сварете яйцата в подсолена вода. Обелете и настържете. Настържете киселите краставици и кашкавала
Обелете лука. Измийте го и го смилайте. Запържете лука до прозрачност в слънчогледово олио. Настържете морковите. Изпратете зеленчука към лука. Запържете морковите до готовност.
Нарежете чесъна и го изпратете в тигана със зеленчуците. Разбъркайте и гответе за 1 минута. Поставете зеленчуците от тигана в купа. Нарежете черния дроб на ивици.
Вземете плоска кръгла чиния. Изплакнете и подсушете листата от маруля. Подредете дъното на чинията си с тях. Намажете ги с малко майонеза.
Поставете пилешкия дроб върху майонезата. Намажете го с майонеза и сол. След това слоевете преминават в следната последователност: кисели краставици, пържени зеленчуци, майонеза, яйца, майонеза, настърган кашкавал
Изпратете салатата в хладилника, като й дадете време да се накисне. Гарнирайте с клончета копър преди сервиране.
Винаги използвам малко повече сирене, а след това го намазвам с домашна майонеза . Високо калорични, няма да спорим. Но ако сте били на диета в продължение на един месец, за да се впишете в красива рокля, можете да се отдадете на различни лакомства в една празнична вечер. И в този случай, повярвайте ми, салатата е наистина вкусна. Запазете на страницата си - ще ви е от полза.