Пълнен картоф е вкусно домашно ястие. Първоначално варени и сервирани картофи с пълнеж вътре, който се топи в устата са нещо, което не може да не пробвате. За готвене изберете продълговати картофи, за да е удобно да се изпече. За предпочитане е да не бъде много стар.
СЪСТАВКИТЕ
5 картофа
1 супена лъжица заквасена сметана
1 ч.л. горчица
1 голяма наденица
40 гр.
сушен копър
сол, черен пипер
ПОДГОТОВКА
Измийте, отрежете картофите, така че да могат да бъдат поставени върху равна повърхност. Поставете ги с изрязаната част върху лист за печене, намазан с растително масло във фурна, предварително загрята до 180 ° C.
Нарежете готовите картофи и от противоположната страна. Извадете средата от него с чаена лъжичка, така че дъното да остане непокътнато.
Комбинирайте заквасена сметана, горчица, нарязания чесън, сушен копър, сол и черен пипер.
Нарежете наденицата и кашкавала на малки парченца.
Всяко картофче напълнете със заквасена сметана, след това сложете малко кашкавал и колбас и отгоре пак от сместа. Печете пълнените картофи във фурната за още 10 минути.
Изпечените пълнени картофи трябва да се сервират горещи, докато кашкавала се разтопи. Отгоре може да се поръси с билки.