Новите сандвичи ни накараха освен за закуска даже и на вечеря да хапваме това

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Новите сандвичи ни накараха освен за закуска даже и на вечеря да хапваме това
Новите сандвичи ни накараха освен за закуска даже и на вечеря да хапваме това
4723
Новите сандвичи ни накараха освен за закуска даже и на вечеря да хапваме това
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Дори известни готвачи правят сандвичи! Този път ще ви изненадаме с една от най-практичните рецепти: ще ви кажем как да си направите сандвич в питка. И това изобщо не е гювеч в хляб, както може би си мислите. Напротив: ястието ще достигне готовност в хладилника.

 За пълнежа препоръчваме да вземете меки, но сочни продукти с богат вкус. Имаме печени чушки, салами, пържени тиквички (можете да ги замените с патладжан) и, разбира се, сирене. Най- хубавото е, че всяка съставка може да бъде заменена с нещата, които вие харесвате и реално да си го направите по ваш вкус.

Съставки

чушка 5 броя.

Тиквички 1 

1 питка

маслини по ваш вкус

Моцарела 180 g

Песто 4 супени лъжици

салам 160 g

Сол на вкус

Черен пипер (смлян) на вкус

Зехтин на вкус

 

подготовка

Чушките овкусяваме, подправяме със сол и черен пипер и печем във фурната на 180 градуса за 15 минути.

През това време нарежете тиквичките на кръгчета, поръсете с олио, сол и черен пипер. След това запържете в тиган от двете страни, докато омекнат. Нарежете маслините на дребно и обелете чушките и нарежете на ивици като премахнете семките.

Отрежете отгоре хляба и извадете вътрешността. Намажете вътрешността на хляба с песто (ако обичате майонеза или горчица може да пробвате и с тях) и подредете съставките в следния ред: първо печените чушки, след това нарязаната моцарела, тиквички, салам, домати и маслини.

Покрийте хлябът с горната му част, увийте в фолио и има 2 варианта единия да го изпечете, ако ще го консумирате веднага или да го сложите в хладилника за 8 часа и ще имате божествена закуска.

През времето, когато хлябът е в хладилника, пълнежът му пасва добре и не се разпада при рязане. Сиренето остава твърдо, а зеленчуците дават много сок, който се абсорбира от хляба. Накратко, печеливша комбинация.  И най- важното  винаги можете да промените пълнежа! Коя комбинация ще изберете вие?

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft