Взех 1 тиква, издълбах я и след това напълних с месо и ориз, няма такава вкусотия

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Взех 1 тиква, издълбах я и след това напълних с месо и ориз, няма такава вкусотия
Взех 1 тиква, издълбах я и след това напълних с месо и ориз, няма такава вкусотия
6329
Взех 1 тиква, издълбах я и след това напълних с месо и ориз, няма такава вкусотия
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Има храни, които сякаш са създадени, за да ги превърнат в шедьоври. Един от тях с право може да се нарече тиквата, завладяваща на пръв поглед със съблазнителна форма и ярък цвят. Някои националности успяха да използват пълния й потенциал.

Пълнената тиква е лесна за приготвяне и арменците отдавна са разбрали това. Тя се пълни с ориз, сушени плодове, подправени с олио или мед и след това изпечени. Това ястие се нарича хапама . 

Нашата опция за рецепта е още по-вкусна,. Добавяйки птиче месо (пилешко или пуешко) към сладката обилна кайма, ще получите пълноправен втори курс, докато оригиналната версия се отнася за десерти.

Тиквата е кралицата на октомври и ще се появи в цялата си слава, само когато я приготвите царствено.

Днес ще ви помогнем да намерите достойна рецепта, а една от тях е точно пред очите ви.

 

Тиква с ориз и пиле

Птичето месо върви добре с лека сладост, изберете пилешко или пуешко. В същото време зърнените култури са най-добрите приятели на тиквата: ориз, просо, царевица. Така че тук е списъкът на съставките.

Ще ви трябва:

1 тиква
500 г пилешко
300 г ориз
200 г сини сливи
4 скилидки чесън
2 ябълки
1 лук
мащерка, черен пипер, сол на вкус

Изберете средно голяма тиква, до 5 кг. Ако все още не се побира във фурната или решите да купите няколко малки тикви, препоръчваме в бъдеще да ги нарежете на половинки 

Сложете ориза, да се вари до половината. По това време измийте тиквата, отрежете шапката и премахнете влакната със семена. Дебелината на страните трябва да бъде около 2 см, ако тиквата е дебела, нарежете малко пулпа и след това добавете към плънката.

Нарежете филето на малки парченца и запържете в слънчогледово масло с настърган чесън на силен огън, докато се приготви наполовина. Сол, черен пипер, добавете мащерка. Опитайте се да получите вкусна коричка на месото, но не прекалявайте.В друг тиган разтопете 30 г масло и запържете лука до златисто кафяво. 

Сложете пърженото филе и разбъркайте.Нарежете обелените ябълки на кубчета и започнете да пъ;ните

Първо сложете ориз, отгоре - сини сливи с ябълки и чак след това филето. Отгоре сложете нарязаното масло с още няколко стръка мащерка. Покрийте тиквата с капак, намажете с масло отстрани и сложете във фурната за час и половина на 200 градуса. 

Не забравяйте, че възможността за пълнене на половинка суъщо е възможна (използвайте фолио като покривало).

Използваните в рецептата съставки се допълват взаимно, но може да варирате според вкуса си. Заменете сините сливи с домати и тогава пълнежът ще бъде много сочен. Препоръчваме в този случай да вземете каймата и да запържите директно с доматите, след това смесете с полуварен ориз и по-нататък според рецептата

Сега няма нужда да се чудите как да готвите тиква . Всичко е просто: почистете, напълнете и сложете във фурната. Подправките могат да бъдат избрани по ваша преценка: заменете мащерката и добавете чесън и  малко мед. Приятен апетит! Не забравяйте да споделите нашата рецепта за тиква с вашето семейство и приятели.

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft