Взех 1 тиквичка, малко кайма и гъбки и спретнах страшна запеканка за вечеря

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Взех 1 тиквичка, малко кайма и гъбки и спретнах страшна запеканка за вечеря
Взех 1 тиквичка, малко кайма и гъбки и спретнах страшна запеканка за вечеря
43759
Взех 1 тиквичка, малко кайма  и гъбки и спретнах страшна запеканка за вечеря
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Големите супермаркети винаги имат поставка за списания. Разлиствайки едно от тях, попаднах на интересна и проста рецепта за зеленчуков гювеч с кайма . Не екзотичните съставки привлякоха вниманието ми, а начинът, по който беше представен. Тиквички с кайма и гъби , запечени със сос, бяха на масата ми още същата вечер.

 

И преди съм готвила подобни зеленчукови запеканки . Но ще наредим продуктите на пластове. Днес ще ви покажа нов начин за оформяне на гювеч от тиквички, който ще направи традиционното ястие по-оригинално.

Съставки

Тиквички 2-3 бр.

печурки 200 гр

Телешка кайма 350 гр

Свинска кайма 350 гр

Домат 3 бр.

Чесън 2 скилидки

Лук 1 бр

Соев сос 2 с.л. 

Доматена паста 1 супена лъжица 

Сметана 300 гр

капкавал 150 гр

Яйце 2 бр.

Сол на вкус

Черен пипер (смлян) на вкус

 

Подготовка

Нарежете доматите на колелца и нарежете наполовина гъбите. Комбинирайте нарязаните зеленчуци, добавете соев сос и оставете настрана. 


Ако имате стари тиквички, обелете ги (млади по желание) и нарежете на филийки с дебелина 2-3 см. Посолете и оставете да престоят 10 минути.


Накълцайте лука и чесъна, смесете с кайма, добавете сол и черен пипер, разбъркайте добре. 


Намажете лист за печене с масло и започнете да сглобявате запеканката в съда. Поставете филийка тиквички вертикално, след това кайма, гъби, домат, тиквички отново и така нататък. Напълнете цялата тавичка


Настържете кашкавалът на ситно ренде, смесете с доматено пюре, заквасена сметана, яйца и подправки. Изсипете соса върху зеленчуците.


Покрийте с фолио и печете на 180 градуса за един час. Отстранете фолиото 10 минути преди края на готвенето, за да покафенее отгоре.

Ястието с тиквички се оказва много красиво и засищащо. Добрата новина е, че не е нужно да стоите дълго време до печката, пържейки тиквичките . Оригиналната подрежба, невероятен вкус и щастливи усмивки на роднини ще ви кажат по-добре от всякакви думи за запеканката с тиквички .  Харесва ли ви тази рецепта?

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft