Взех 1 яйце, увих го в кайма и изпържих, ако знаете каква вкусотия стана, направо не е истина

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Взех 1 яйце, увих го в кайма и изпържих, ако знаете каква вкусотия стана, направо не е истина
Взех 1 яйце, увих го в кайма и изпържих, ако знаете каква вкусотия стана, направо не е истина
53453
Взех 1 яйце, увих го в кайма и изпържих, ако знаете каква вкусотия стана, направо не е истина
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Във всеки хладилник има яйца . Този продукт може да се нарече универсален, защото днес яйцата са съставка в салати, предястия, гювечи, сладкиши и дори основни ястия. Всъщност най-често яйцето е само компонент. Но може да се превърне и в основното ястие на масата. Съмнявате ли се? Сега ще ви дадем пример

Тази рецепта е проста и оригинална. Резултатът от кулинарните усилия е невероятно вкусно ястие от яйца и смляно говеждо месо. Според слуховете родината му е Шотландия, с която местните не са съгласни. Няма да спорим, просто благодарим на този, който ни подари тази перфектна почерпка.

 

Съставките

Мляно говеждо месо или свинско 0,5 кг

чесън 2 скилидки

Соев сос 1 ч.л.

сол на вкус

Яйце 5 бр.

Пшенично брашно 3 супени лъжици

галета 300 g

Заквасена сметана 1 супена лъжица

горчица 1 супена лъжица

Сок от лимон 1 супена лъжица

майонеза 2 с.л.

Слънчогледово масло 300 мл

копър

Черен пипер (смлян) на вкус

 

подготовка

 4 твърдо сварени яйца. ви трябват


Комбинирайте говеждо месо, кайма и соевия сос в дълбока купа. Добавете също нарязания копър, черен пипер и сол на вкус.


Разделете каймата на 4 части. От всяко парче оформете кюфтета. Поставете в едната си ръка кюфтето и леко го сплескайте с другата. 


Поставете яйце в центъра. Увийте в каймата. 


Разбийте 1 сурово яйце в купа. Потопете кюфтето с яйце първо в пшенично брашно, после в яйцето и след това оваляйте в галета


Изсипете растителното масло в тенджера и го доведете до кипене. Потопете всяко кюфте в олио и пържете няколко минути до златисто кафяво. 


Сложете след това на хартия за печене.

Задайте температурата на фурната на 175 ° C и изпратете тавичката с кюфтета за 10-15 минути. 


Пригответе соса, като смесите заквасена сметана, горчица, майонеза и лимонов сок. 

Мнозина смятат, че такива котлети в олио трябва да се пържат до пълното им приготвяне. Ако не смятате да ги печете допълнително, тогава наистина е необходимо да го направите. Но, според рецептата, след пържене е необходимо да ги изпратите във фурната. Затова препоръчваме да потопите кюфтетата в масло само за 1-2 минути. Изсипете соса върху готовото ястие и сервирайте. Приятелите ще оценят и ще помолят да споделелите рецептата с тях.

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft