Във всеки хладилник има яйца . Този продукт може да се нарече универсален, защото днес яйцата са съставка в салати, предястия, гювечи, сладкиши и дори основни ястия. Всъщност най-често яйцето е само компонент. Но може да се превърне и в основното ястие на масата. Съмнявате ли се? Сега ще ви дадем пример
Тази рецепта е проста и оригинална. Резултатът от кулинарните усилия е невероятно вкусно ястие от яйца и смляно говеждо месо. Според слуховете родината му е Шотландия, с която местните не са съгласни. Няма да спорим, просто благодарим на този, който ни подари тази перфектна почерпка.
Съставките
Мляно говеждо месо или свинско 0,5 кг
чесън 2 скилидки
Соев сос 1 ч.л.
сол на вкус
Яйце 5 бр.
Пшенично брашно 3 супени лъжици
галета 300 g
Заквасена сметана 1 супена лъжица
горчица 1 супена лъжица
Сок от лимон 1 супена лъжица
майонеза 2 с.л.
Слънчогледово масло 300 мл
копър
Черен пипер (смлян) на вкус
подготовка
4 твърдо сварени яйца. ви трябват
Комбинирайте говеждо месо, кайма и соевия сос в дълбока купа. Добавете също нарязания копър, черен пипер и сол на вкус.
Разделете каймата на 4 части. От всяко парче оформете кюфтета. Поставете в едната си ръка кюфтето и леко го сплескайте с другата.
Поставете яйце в центъра. Увийте в каймата.
Разбийте 1 сурово яйце в купа. Потопете кюфтето с яйце първо в пшенично брашно, после в яйцето и след това оваляйте в галета
Изсипете растителното масло в тенджера и го доведете до кипене. Потопете всяко кюфте в олио и пържете няколко минути до златисто кафяво.
Сложете след това на хартия за печене.
Пригответе соса, като смесите заквасена сметана, горчица, майонеза и лимонов сок.
Мнозина смятат, че такива котлети в олио трябва да се пържат до пълното им приготвяне. Ако не смятате да ги печете допълнително, тогава наистина е необходимо да го направите. Но, според рецептата, след пържене е необходимо да ги изпратите във фурната. Затова препоръчваме да потопите кюфтетата в масло само за 1-2 минути. Изсипете соса върху готовото ястие и сервирайте. Приятелите ще оценят и ще помолят да споделелите рецептата с тях.