Взех 2 тиквички, 2 яйца, малко мляко и шепа кашкавал и каква вкусотия спретнах, чак децата искаха по втора порция

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Взех 2 тиквички, 2 яйца, малко мляко и шепа кашкавал и каква вкусотия спретнах, чак децата искаха по втора порция
Взех 2 тиквички, 2 яйца, малко мляко и шепа кашкавал и каква вкусотия спретнах, чак децата искаха...
34107
Взех 2 тиквички, 2 яйца, малко мляко и шепа кашкавал и каква вкусотия спретнах, чак децата искаха по втора порция
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Пържени, печени, задушени и навивани на буркани. Всичко това е за звездата на този сезон, ненадминати тиквички. Признайте, вече сте имали време да се насладите на първите плодове ? Всъщност, по това време пазарите буквално са натъпкани с тях. Ако не, днес предлагаме да направите пикантни палачинки от тиквички .

Палачинките от тиквички със сирене и билки не са съвсем стандартно ястие. Такива палачинки не изискват пълнеж, тъй като самите те са доста задоволителни и имат ярък вкус. Най-добре се сервира със слаб сос от заквасена сметана . А как да приготвите предястие, ще разберете по-долу.

 

Съставки

Тиквички 250 g

яйце 2 бр.

Слънчогледово олио 1 супена лъжица

кашкавал 50 g

Мляко 250 мл

Пшенично брашно 100 g

Магданоз 0.25 сноп

Зелен лук 0.25 сноп

Сол на вкус

 

подготовка

Измийте младите тиквички и настържете на ситно ренде директно в купата. Посолете настърганата маса малко, така че да пусне сока. След това ще трябва да оставите тиквичките да се изцедят.

Междувременно настържете кашкавалът на едро ренде. Разбийте 2 яйца в отделна купа . Към тях добавете мляко и масло. Смесете всичко отново, докато стане гладка текстура

Прехвърлете изцедените тиквички и настъргания кашкавал в млечно-яйчената смес. Изпратете ситно нарязани подправки там. Разбъркайте съставките. Прибавете към тях постепенно брашно.


Омесете гъсто и гладко тесто като палачинки. Може да се нуждаете от повече брашно в процеса, така че се ръководете от резултата на гъстотата на сместа


Намажете тигана с масло и го загрейте. Изсипете част от тестото в тигана и го запържете за няколко минути от всяка страна. Палачинката трябва да е леко розова.

Палачинките от тиквички с кашкавал са вискозни по консистенция и пикантни на вкус. Споделете вашата любима рецепта!

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft