Пържени, печени, задушени и навивани на буркани. Всичко това е за звездата на този сезон, ненадминати тиквички. Признайте, вече сте имали време да се насладите на първите плодове ? Всъщност, по това време пазарите буквално са натъпкани с тях. Ако не, днес предлагаме да направите пикантни палачинки от тиквички .
Палачинките от тиквички със сирене и билки не са съвсем стандартно ястие. Такива палачинки не изискват пълнеж, тъй като самите те са доста задоволителни и имат ярък вкус. Най-добре се сервира със слаб сос от заквасена сметана . А как да приготвите предястие, ще разберете по-долу.
Съставки
Тиквички 250 g
яйце 2 бр.
Слънчогледово олио 1 супена лъжица
кашкавал 50 g
Мляко 250 мл
Пшенично брашно 100 g
Магданоз 0.25 сноп
Зелен лук 0.25 сноп
Сол на вкус
подготовка
Измийте младите тиквички и настържете на ситно ренде директно в купата. Посолете настърганата маса малко, така че да пусне сока. След това ще трябва да оставите тиквичките да се изцедят.
Междувременно настържете кашкавалът на едро ренде. Разбийте 2 яйца в отделна купа . Към тях добавете мляко и масло. Смесете всичко отново, докато стане гладка текстура
Прехвърлете изцедените тиквички и настъргания кашкавал в млечно-яйчената смес. Изпратете ситно нарязани подправки там. Разбъркайте съставките. Прибавете към тях постепенно брашно.
Омесете гъсто и гладко тесто като палачинки. Може да се нуждаете от повече брашно в процеса, така че се ръководете от резултата на гъстотата на сместа
Намажете тигана с масло и го загрейте. Изсипете част от тестото в тигана и го запържете за няколко минути от всяка страна. Палачинката трябва да е леко розова.
Палачинките от тиквички с кашкавал са вискозни по консистенция и пикантни на вкус. Споделете вашата любима рецепта!