Мечтаете ли да приготвяте вкусни десерти без олио, без фурна, много бързо и лесно? Тогава тази гигантска палачинка ще бъде онзи уникален случай, когато бързината и вкусът не си противоречат. За няколко минути се получава мека, пищна, нежна палачинка, пълнена с крема сирене и сладко.
Съставките
Яйце 2 бр
Пшенично брашно 240 g
захар 80 g
мляко 80 мл
Прах за печене0,5 бр
конфитюр 3 супени лъжици по желание
крема сирене по желание
олио
Пудра захар
подготовка
В купа разбийте яйцата със захарта в купа. Добавете брашното, млякото и бакпулвера, разбийте до получаването на тесто. Намажете тиганът с незалепващо покритие с няколко капки олио. Изсипете половината тесто и покрийте.
Щом повърхността на палачинката престане да бъде лъскава и се появят мехурчета, обърнете я с шпатула от другата страна. Сложете крема сирене и разпределете сладкото (по желание), опитвайки се да повдигнете от краищата палачинката. Разстелете втората част от тестото и покрийте.След 2 минути обърнете палачинката, като си помогате с шпатулата.
Сложете сладкишът върху чиния, поръсете с пудра захар преди сервиране. Между ефирни блатове може да сложите по ваш вкус топъл кремообразен пълнеж и сладко за контраст. Огромната палачинка у дома е чудесно начало на сутринта.
Съхранявайте десерта във фолио при стайна температура за 1 ден и след това се охлажда в хладилник. Тортата може да се сгрее и в микровълновата, преди да се сервира.