Какво ще кажете крекери с кашкавалче, докато гледате интересен филм? Специално за вас подготвихме рецепта за домашно приготвени бисквити със сирене или кашкавал (по ваш вкус) . Направете си поне 2 тавички, защото първата партида ще отлети - незабелязано
Изборът на кашкавал за бисквитки е отделен въпрос. В идеалния случай ви трябва пармезан, той придава щипка хрупкава структура. Но всеки друг вид също ще го направи. Добавките за поръсване на триъгълници в съставките не са посочени, тъй като можете да ги изберете по ваша преценка. Маково, сусамово семе, червен пипер, семена, чесън на прах, хмел-сунели, ленени семена - всичко, което ви идва на ум, ще свърши работа.
Съставките
Пшенично брашно 100 g
масло 100 g
сол 0,5 ч.л.
кашкавал 100 g
Яйце 1 бр
подготовка
Разтрийте омекналото масло с брашно и сол в трохите, добавете настърганото сирене с фини дупки, разбъркайте. Добавете жълтъка, разбъркайте, съберете тестото на бучка, увийте в пластмасова обвивка и поставете в хладилник за 30 минути.
Разточете тестото на слой с дебелина до 3 милиметра. Нарежете слоя на ивици, които след това нарежете на триъгълници (зигзаг). Сложете триъгълниците върху лист за печене, покрит с пергамент, намажете с разбития протеин. Поръсете с маково семе, семена от кер, морска сол или розмарин, ако желаете.
Печете бисквитките за 10-15 минути при температура 170 градуса. Изваждайте продуктите от тигана само след като изстинат!
Трудно е да се повярва, че такива бисквитки ще издържат в къщата повече от няколко часа! Но, ако смятате да печете за в бъдеще, бъдете спокойни: бисквитките, сгънати в буркана, са перфектно съхранявани , не застояват и не губят хрупкавите си свойства. Хрускайте много и споделете рецептата с приятелите си!