Взех брашно, масло, яйца и кашкавал и приготвих най- вкусните соленки, които някога сме опитвали вкъщи

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Взех брашно, масло, яйца и кашкавал и приготвих най- вкусните соленки, които някога сме опитвали вкъщи
Взех брашно, масло, яйца и кашкавал и приготвих най- вкусните соленки, които някога сме опитвали...
13513
Взех брашно, масло, яйца и кашкавал и приготвих най- вкусните соленки, които някога сме опитвали вкъщи
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Какво ще кажете крекери с кашкавалче, докато гледате интересен филм? Специално за вас подготвихме рецепта за домашно приготвени бисквити със сирене или кашкавал (по ваш вкус) . Направете си поне 2 тавички, защото първата партида ще отлети - незабелязано

Изборът на кашкавал за бисквитки е отделен въпрос. В идеалния случай ви трябва пармезан, той придава щипка хрупкава структура. Но всеки друг вид също ще го направи. Добавките за поръсване на триъгълници в съставките не са посочени, тъй като можете да ги изберете по ваша преценка. Маково, сусамово семе, червен пипер, семена, чесън на прах, хмел-сунели, ленени семена - всичко, което ви идва на ум, ще свърши работа.

 

Съставките

Пшенично брашно 100 g

масло 100 g

сол 0,5 ч.л.

кашкавал 100 g

Яйце 1 бр

 

подготовка

Разтрийте омекналото масло с брашно и сол в трохите, добавете настърганото сирене с фини дупки, разбъркайте. Добавете жълтъка, разбъркайте, съберете тестото на бучка, увийте в пластмасова обвивка и поставете в хладилник за 30 минути.


Разточете тестото на слой с дебелина до 3 милиметра. Нарежете слоя на ивици, които след това нарежете на триъгълници (зигзаг). Сложете триъгълниците върху лист за печене, покрит с пергамент, намажете с разбития протеин. Поръсете с маково семе, семена от кер, морска сол или розмарин, ако желаете. 


Печете бисквитките за 10-15 минути при температура 170 градуса. Изваждайте продуктите от тигана само след като изстинат!

Трудно е да се повярва, че такива бисквитки ще издържат в къщата повече от няколко часа! Но, ако смятате да печете за в бъдеще, бъдете спокойни: бисквитките, сгънати в буркана, са перфектно съхранявани , не застояват и не губят хрупкавите си свойства. Хрускайте много и споделете рецептата с приятелите си!

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft