Едно просто ястие от наличните продукти. Много вкусно, сочно, ароматно. Ще се радвам, ако рецептата ви хареса
Съставки:
мляно месо-400 гр
2 картофа
моркови - 2 бр.,
лук-1 бр.,
доматено пюре-1,5 с.л. л.,
вода-200-250 мл
заквасена сметана-3-4 с.л. л (майонезна консерва)
сол, черен пипер, пресни подправки - на вкус,
олио
Метод на готвене:
Настържете морковите.
Настържете картофите на едро ренде.
Прехвърлете настърганите зеленчуци в гевгир и изцедете добре течността.
Размесете каймата, солта, черния пипер, сушения копър, чесъна и зеленчуците.
Омесете добре каймата.
С мокри ръце оформяме доста големи котлети.
Пържете на среден огън до златисто кафяво. Около 3-4 минути от всяка страна. Поставете пържените кюфтенца в чиния и пристъпете към приготвянето на соса.
Нарежете и запържете лука.
Във водата 200 мл сипете доматеното пюре, зелените подправки (имам нарязан копър), разбъркайте.
Изсипете ги в тигана към пържения лук, затоплете, добавете заквасена сметана, сол, черен пипер. Сложете котлетите в соса, покрийте, оставете да къкри до омекване.
Поръсете готовите котлети преди сервиране със подправки и кашкавал.
Добър апетит!