За идеалното сварено яйце ви трябва само една игла! Правете това винаги!
Всеки е запознат със следното неудобство – половината от вареното яйце да остане върху черупката. Но ние знаем какво трябва да направите, за да имате цяло обелено яйце!
Използвайте този хитър трик и ще се научите да готвите перфектно сварени яйца! Черупката ще се отдели от съдържанието им само за миг!
Как да сварите яйцата?
Преди да започнете с готвенето, е желателно да изкарате яйцата от хладилника за известно време, така че да се затоплят до стайна температура.
Сложете на закръглената част на яйцето игла или карфица.
Тайната е да направите дупката внимателно.
Тя не трябва да е прекалено голяма и дълбока. Също така се уверите, че черупката не се е напукала.
Не се притеснявайте, яйцето няма да изтече: в кръглата част остава празно пространство, което ще предпази съдържанието.
Ето така трябва да изглежда малката дупка! Сега вече яйцето е готово за готвене.
Варете яйцата в продължение на 6-7 минути, ако искате да бъдат рохкави, и 7-10 минути, ако искате да бъдат твърдо сварени.
Сварените яйца залейте със студена вода.
Мигновено черупката ще се обели и няма да имате никакъв проблем.
Този гениален трик е тестван многократно и работи винаги. Опитайте да сварите яйцата по този начин и резултатът ще ви зарадва!