Взех картофки, малко кайма и подправки и какво кулинарно чудо спретнах ще кажеш, че съм професионален готвач чак

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Взех картофки, малко кайма и подправки и какво кулинарно чудо спретнах ще кажеш, че съм професионален готвач чак
Взех картофки, малко кайма и подправки и какво кулинарно чудо спретнах ще кажеш, че съм...
19315
Взех картофки, малко кайма и подправки и какво кулинарно чудо спретнах ще кажеш, че съм професионален готвач чак
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Дори печените картофи могат да станат ястие, достойно за трапезата на Луи XIV , ако са пълнени със сочно месо. Тези картофени бомбички отнемат не толкова изискано изпълнение, колкото богат вкус и ситост - а рецептаат си е направо проста 

Номерът е, че картофите се накисват в месен сок, докато се изпекат и поемат вкуса му. Говеждото месо има по-силно изразен вкус на месо , но ако вземете повече тлъсто свинско месо, няма да загубите.

 

Съставките

картофи 1 кг

Мляно говеждо месо или свинско 250 g

масло 50 g

лук 1 бр

Заквасена сметана 50 мл

Доматена паста на вкус

сол на вкус

Черен пипер (смлян) на вкус

риган на вкус

 

подготовка

Обелете и измийте картофите. След това изрежете дълбока дупка във всяка грудка, като използвате резачка за сърцевина на ябълка или лъжица.

Сварете картофите, докато се сварят наполовина в подсолена вода (приблизително 10 минути във вряла вода). През това време изпържете каймата, добавете в нея риган, сол и черен пипер, както и настърган или смлян лук. Разбъркайте.

Напълнени картофите с кайма и сложете в дълбока купа. 


Отделно разтопете разтопеното масло, заквасената сметана и доматеното пюре. Сол и черен пипер на сос на вкус и ги напълнете с грудките в месо. Печете за 30 минути във фурната на 180 градуса, преди сервиране, поръсете с пресни билки. Приятен апетит! 

Картофите с кайма във фурната никога няма да се провалят, основното е да го доведете до пълна готовност. Рецептата е самодостатъчна, класическа, така че ако добавите малко чесън и билки към картофа , той ще заблести с нови цветове. Доматената паста не е задължителна, може да бъде заменена с голямо количество заквасена сметана. Опитайте и двете опции и кажете коя от тях ви харесва най-много.

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft