Ако правите бухтички, киселото мляко трябва да е на стайна температура. Вземете ли студено - няма да се вдигнат, колкото и да питате ... Вторият трик! Тестото за палачинки със сигурност трябва да "почива" за 15 минути, това е задължително. Оставете го да престои. На следващо място, никога не замесвайте тестото преди пържене, това е безсмислено действие. Цялото великолепие се губи ...
Как обикновено добавяме разкош към тестените изделия? Разбира се, използвайки сода или мая. Има и друг вариант с кисело мляко! И така, всички тези методи избледняват преди трика, който ще ви кажа.
Просто добавете малко сода или Sprite към тестото - ще се окаже 1000 пъти по-добре от обикновено .... Вижте рецептата, много е проста!
Как да си направите пищни бухтички
СЪСТАВКИТЕ
0,5 с.л. брашно
0,5 ч.л. бакпулвер за тесто
0,5 ч.л. сол
120 гр. масло
0,5 с.л. кисело мляко
1 супена лъжица спрайт или газирана сода
ПОДГОТОВКА
Смесете брашното, бакпулвера и солта.
Добавете разтопеното масло, заквасената сметана и Спрайт.
Смесете всички съставки, за да направите меко и ефирно, но не лепкаво тесто. Прибавете малко повече брашно, ако е необходимо. Поставете тестото на масата, изравнете го внимателно.
Изрежете питките за тесто с помощта на формички.
Изпържете в растително масло.
Пищните бухтички без мая са готови!
Те са невероятно вкусни, със сигурност опитайте. Кажете на приятелите си за тази вкусна рецепта , те също ще я оценят.