Изглежда, че нищо не може да бъде по-лесно от приготвянето на вкусна домашна пица. Но, уверяваме ви, за приготвянето на месния пай са необходими наполовина толкова време, усилия и съставки, за които ще говорим днес. И все пак, на вкус, не отстъпва по никакъв начин
Редакторите ни подготвиха за вас не просто рецепта за запеканка с месо , но и най-бързият и лесен вариант за приготвянето й.
СЪСТАВКИТЕ
300 г кайма
1 лук
1 супена лъжица галета
2 ч.л. сол
смлян черен пипер на вкус
3 яйца
250 г заквасена сметана
120 г брашно
2 ч.л. бакпулвер
ПОДГОТОВКА
За да направите това страхотноя стие , не е необходимо да имате специални способности или знания.
Просто вземете чиста, дълбока купа, разбийте яйцата в нея, добавете сол и заквасена сметана. Смесете съставките и след това разбийте с миксер за две минути.
Добавете брашното и бакпулвера в купата и след това продължете да биете сместа с миксер, докато се получи хомогенна маса.
Кюфтетата също се правят доста лесно. Обелете лука и го нарежете на малки кубчета.
След това вземете чиста дълбока купа и смесете каймата с нарязан лук, сол, черен пипер и галета.
От получената смес оформете няколко топки със същия размер и ги подредете в стъклен съд за печене.
Остава само да напълнете кюфтетата със сместа и да изпратите във фурната, предварително загрята до 180 градуса.
Печете за половин час, след което погледнете във фурната. Ако след това време все още ще има много сок от кюфтета във формата, увеличете температурата на фурната до 250 градуса и печете още 5 минути.
Това е всичко, което трябва да направите, за да направите такава вкусна вечеря . Имайки подробна рецептата стъпка по стъпка, дори дете може да се справи с такова ястие, нали?