Взех малко кайма, брашно, яйце и тиквичка и спретнах супер необичайна и вкусна вечеря

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Взех малко кайма, брашно, яйце и тиквичка и спретнах супер необичайна и вкусна вечеря
Взех малко кайма, брашно, яйце и тиквичка и спретнах супер необичайна и вкусна вечеря
20146
Взех малко кайма, брашно, яйце и тиквичка и спретнах супер необичайна и вкусна вечеря
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Някой ги предпочит само със зеленчуков пълнеж, докато някой с месо. Но защо да се ограничите до две опции, ако можете да ги съчетаете? Нашата рецепта е доказателство за това. Палачинките с кайма в тиган се приготвят много бързо. Благодарение на тайната съставка, те са по-сочни и буквално се топят в устата ви.

 

Съставките

Пшенично брашно 300 g

сол 1 щипка

Яйце 1 бр

вода 120 мл

Кайма свинска 250 g

тиквичка 250 g

лук 1 бр

Черен пипер (смлян) на вкус

Чили пипер на вкус

Слънчогледово масло на вкус

 

подготовка

Смесете брашното със солта, разбийте с яйце и добавете вода. Омесете добре тестото, оформете топка и го сложете в найлонов плик. Отстранете за 20 минути.


Тиквички настържете на едро ренде, сол. Нарежете лука на тънки полукръгчета, сол и добавете малко захар. Разбъркайте го с ръка. Подправете каймата на вкус, комбинирайте с лук и тиквички, от които течността се изцежда предварително. Разбъркайте пълнежа


Намажете работната повърхност със слънчогледово масло, както и готовото тесто. Разделете последните наполовина. Разточете част от тестото колкото е възможно по-тънко, намажете отново с олио.


Свържете левия и десния ръб в центъра на разточеното тесто. Перпендикулярно на шева в средата на тестото, сложете половин слой от пълнежа на тънък слой. Покрийте го с горната и долната част на тестото. Разделете получения правоъгълник на триъгълници. 


На свой ред сложете питките в загрят тиган. Гответе под капак и на слаб огън за няколко минути от всяка страна. Тортилите трябва да придобият апетитен златист цвят. 

Разбира се, подобно лакомство е най-добре да се сервира на трапезата топло. 

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft