Съпругът ми е голям фен на картофените палачинки . Не понасям това ястие, защото изглежда много мазно и тежко. Тъй като семейството е по-важно от гастрономическите различия, трябваше да се намери разумен компромис.
Ето защо през почивните дни често приготвям тази баничка тип пай. Можем да кажем, че това ястие се превърна в символ на вкусна хармония в нашето семейство и най -любимия деликатес за всички нас.
Съставки
Картофи 1 кг
Яйце 8 бр.
Мляко 150 мл
Чесън 2 скилидки
кашкавал 100 g
телешки колбас или друг вид по ваш избор 100 g
Зеленчукова смес по ваш избор 150 гр
Сол на вкус
Подготовка
Обелете и настържете картофите. След това го увийте в тензух и изцедете излишната течност. Добавете 2 яйца, сол и смлян чесън към картофите. Разбъркайте всичко добре
Покрийте съд за печене с хартия за печене и разпределете равномерно картофената смес отдолу и отстрани. Печете във фурна, загрята до 180 ° C за около 15 минути.
Настържете кашаквалът на едро ренде и нарежете колбаса на малки кубчета.
В дълбока купа разбийте 6 яйца с мляко, добавете към тях кашкавала, колбаса, който сте избрали, зеленчукова смес от подправки по ваш избор и разбъркайте добре.
Извадете картофената основа от фурната, изсипете яйчената смес и печете 40–45 минути при 180 ° C. Готовата баница охладете малко и сервирайте.
Тази баница ще бъде отлично допълнение към всяка маса, дори празнична, защото се оказва много ярка и оригинална. С право ще оцените комбинацията от мек, нежен пълнеж и хрупкава картофена кора . Запазете новите си рецепти и не забравяйте да ги споделите с приятелите си!